e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 d'Abril de 2011

Que l’oposició en ple no hagi deixat passar ni els cent dies de cortesia que el costum democràtic atorga a un nou govern revela fins a quin punt estan preocupats davant les eleccions municipals els ex socis del tripartit. És paradoxal que siguin ells els que posen el crit al cel per la política d’austeritat de CiU per afrontar el deute de 7.500 milions d’euros que ells mateixos han deixat a les finances catalanes.

Que es queixin que el govern de CiU fa mans i mànigues per tirar el país endavant després de la desastrosa gestió dels set últims anys a la Generalitat demostra també fins a quin punt estan preocupats pel missatge que la ciutadania els va donar a les urnes el passat mes de novembre, quan els tres socis del tripartit –molt especialment el PSC i Esquerra Republicana- van patir una desfeta sense pal·liatius. Però malgrat això, socialistes i republicans no han après la lliçó i no han entès que la societat ja està cansada dels malbaratadors.

El mateix discurs d’atac contra els valors de CiU i contra el seny que el govern actual vol posar a les despeses públiques és el que està utilitzant fins a l’abús l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. No entén que hi ha gent descontenta, que la societat vol un canvi després de trenta anys d’un govern barceloní del mateix color, que ja fa temps ha esgotat el seu missatge. Als números i numerets de l’alcalde Hereu, -referèndum de la Diagonal, Olimpíades d’hivern, proposta de fer festiu el dia de Sant Valentí i esbroncades continues amb l’oposició i amb els seus- s’ha afegit darrerament el missatge apocalíptic de qui es creu en posició de la veritat absoluta i desconfia del seny dels seus conciutadans.

Hereu no entén que el canvi arribarà el 22 d’abril a Barcelona perquè els barcelonins volen nous projectes, noves ambicions i sobre tot una il·lusió renovada per tornar a fer de Barcelona la ciutat de la que tots els catalans se’n puguin sentir orgullosos. No és el canvi pel canvi, sinó dur un missatge nou i engrescador a la ciutat i sobretot als ciutadans, que necessiten solucions als problemes actuals que no tenen la resposta del govern socialista. Barcelona és dels barcelonins, com cadascun dels municipis de Catalunya és dels seus ciutadans. El problema del PSC és que creu que la ciutat és seva i que només ells saben què li convé. Aquesta actitud paternalista s’ha exhaureix en ella mateixa. CiU vol una Barcelona millor, com volem el millor per a tots i per a cadascun dels municipis catalans. Sabem el que s’ha de fer i que cal el treball de tots i l’esforç de tots.

No volem més eslògans ni més missatges passats de moda. CiU no vol governar a cop d’eslògan, ni de pancartes en manifestacions. Volem governar a cop d’esforç, de treball i dels valors que han servit per aixecar Catalunya i que tornaran a servir per redreçar-la en moments d’incertesa. És el missatge que volem transmetre a tots els catalans: per aixecar el país ningú no és sobrer. Caldrà molt esforç i només amb el de tots ho aconseguirem.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3017
1
Comentaris afegits 
carme (bcn) 14-04-2011 - 12:47
tu si que ets apocaliptica
TORNAR