![]() |
03 de Febrer de 2011
De l’educació dels infants d’avui en depèn el futur del nostre país. Exageració? No, realitat. La prosperitat d’un país i el seu desenvolupament depenen fonamentalment de la formació de les persones
Els darrers informes coneguts situen Espanya a la cua d’Europa en fracàs escolar. Només la superen Turquia i Malta. És a dir, gairebé un de cada tres estudiants no ha acabat l’ensenyament secundari. L’ increment de la immigració ha jugat un paper important, ja que el desconeixement de la llengua o una escassa formació educativa inicial han propiciat que molts joves vinguts de fora tinguin més dificultats per integrar-se en el sistema educatiu. A més, el fet que valors com la cultura de l’esforç i el sacrifici s’hagin vist enlluernats per la crida del treball immediat i fàcil en sectors com la construcció o els serveis fan que ara, aquests joves es trobin a l’atur i sense formació suficient per reintegrar-se al mercat laboral.
Sóc conscient que no som originals quan ens proposem reduir substancialment el fracàs escolar, però per ser més competitius hem d’estar millor preparats. Cal lluitar de manera urgent i decidida per revertir la situació. Per aquest motiu, el govern de la Generalitat s’ha marcat com un del seus objectius prioritaris reduir el fracàs escolar fins, com a mínim, equiparar-lo als nivells europeus que ara són del 14,4%, molt lluny del 31,2% d’Espanya.
Fer una aposta per l’ensenyament suposa enfortir els fonaments de la societat futura i garantir el benestar de la propera generació. És això el que ens juguem en el resultats del sistema educatiu, perquè ineludiblement seran les societats millors preparades i les millors formades les que lideraran el futur. La nostra voluntat és reintegrar Catalunya a aquest grup capdavanter.
“El més important i principal negoci públic és donar una bona educació a la joventut” (Plató). Que així sigui.
![]() |
![]() |
1886 |
1 |
Marc Alcobé García (Terrassa) | 03-02-2011 - 09:30 |
Parlant en termes econòmics, els nens saben molt bé què els reporta utilitat i què no. Hem de canviar la seva percepció o ens hi hem d'adaptar? La societat es transforma de manera permanent, i els valors ho fan amb ella. Contra això no es pot lluitar. |
Avís legal
E-notícies no es fa responsable de les opinions manifestades en els blocs, és un espai gratuït i els comentaris dels usuaris no constitueixen part de la línia editorial d'e-notícies. E-notícies es reserva el dret de suprimir, per qualsevol raó i sense avís previ, qualsevol comentari o l'opció d'incloure comentaris en els blocs.
© 2008 - 2022 Blogs e-notícies.
Els blogs d'e-noticies - Eva Parera - L’educació d’avui el futur del país