e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Gener de 2011

Des de fa molts mesos, gairebé tants com el que dura la crisi econòmica, ens hem acostumat a escoltar per part dels dirigents de les diferents administracions -el govern Zapatero a Espanya i el tripartit fins fa ben poc temps a Catalunya- que cal austeritat en les finances públiques. Moltes paraules, molt omplir-se la boca de la necessitat de reduir despeses i en el fons poques actuacions per donar exemple a la ciutadania, a la qual s’exigeixen durs i constants sacrificis. No hi havia prou amb les mesures preses per l’anterior administració, calia anar més enllà.

CiU ja va dir durant la campanya que, si guanyàvem les eleccions, el govern que faríem es caracteritzaria per l’austeritat i per la retallada en la despesa. No eren només paraules. Només un mes després de la investidura, el president Mas ja ha reduït el seu govern de quinze a dotze conselleries i ha definit la nova estructura del seu executiu amb la disminució d’un 23% les seves unitats directives polítiques. Però la voluntat d’estalvi en la despesa pública no s’acaba aquí. El personal eventual no superarà els cent trenta llocs de treball davant dels dos cents divuit previstos. Són mesures obligades per la difícil situació econòmica que patim, però que el govern anterior no va ser capaç prendre.

També des del Parlament de Catalunya, la presidenta Núria de Gispert ha traslladat un missatge de contenció en la despesa, clar i contundent, en haver aprovat un pla que retornarà sis milions d’euros al govern i n’estalviarà 6,2 milions durant el 2011.

S’han acabat els temps dels luxes innecessaris en els cotxes oficials d’importació. La mesa del Parlament ha decidit una reducció dràstica del 50% del parc mòbil de la cambra. S’han acabat també els viatges a dojo d’altres temps i d’altres presidències. Les despeses en activitats protocol·làries, de viatges, de subministraments, disminuiran entre un 25 i un 40%. Això no vol dir deixar de tenir cura de les necessitats de representació de la cambra. Es mantindran totes les activitats considerades d’interès prioritari que serveixen per defensar Catalunya a l’exterior. El que sí s’ha acabat és la despesa supèrflua i poc productiva.

Només fent exemple des de la classe política podem demanar sacrificis a la resta de la societat i, fins ara, s’ha de dir que les administracions han estat poc sensibles en aquest aspecte. CiU es va comprometre a aquesta austeritat i estem demostrant que ens ho prenem molt seriosament. Entenem que no podem demanar a ningú allò que nosaltres mateixos no estem disposats a fer.

Poc a poc el nou govern i el Parlament posen les primeres pedres per a la construcció de la Catalunya millor que tots volem. L’austeritat, prioritzar la despesa i l’eficiència en la gestió és la clau de volta del projecte. Amb menys hem de fer més, i millor, i ho demostrem des dels fets i no només des dels discursos i les paraules.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1425
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR