e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Marš de 2011

Quan encara no fa ni una setmana de la celebració de la cimera anticrisi, els seus primers fruits ja són tangibles i es poden constatar. Un dels sis acords a que es va arribar en la trobada de divendres ja és una realitat. Dimarts el govern de CiU presidit per Artur Mas ja ha aprovat dos plans: un simplifica les estructures de l’administració catalana i l’altre redueix els tràmits burocràtics, és a dir menys tràmits i, per tant, menys traves  a l’hora de crear noves empreses. Per tant, en quatre dies el govern de la Generalitat s’ha posat a acomplir els acords tancats amb oposició i agents socioeconòmics en la cimera del dia 25.

És natural i comprensible que l’oposició hagi volgut posar sordina a l’èxit de la primera cimera del govern de la Generalitat, encara que val a dir que també és mèrit de l’oposició aquest èxit perquè ha entès que cal fer pinya per ajudar a aixecar el país i per a superar la crisi econòmica, especialment amb la presa de decisions que ajudin a crear ocupació.

També a CiU som conscients que cal anar més enllà i ser més ambiciosos en la recerca d’acords. Sabem que ja hem fet un petit pas, però que queda molt, i molt, per fer. Però cal que tots tinguem present que la situació encara és fràgil i que injectar una dosi d’optimisme i de confiança és una mesura sana que la societat agraeix enmig de tanta notícia preocupant i negativa.

Estic convençuda que, una vegada passin les eleccions municipals, les fites assolides podran ser molt més destacades pels que ara les volen minimitzar. Després dels comicis aquestes mesures i les que és puguin assolir en un futur agafaran nova volada i ningú se’n amagarà de ser-ne partícip.

Dimarts es va fer visible, doncs, el primer pas fet entre tots, com també es van fer evident les ganes d’aquest govern i del seu president d’anar per feina i no perdre més temps. Simplificar els tràmits burocràtics no és cap remei universal ni miraculós, però si d’una cosa som conscients a Convergència i Unió és que no cal esperar miracles, sinó dedicar-hi treball, més treball, i molt sentit comú davant l’actual precarietat econòmica.

Ningú no fa camí si no fa un primer pas, i aquest ja l’hem fet. El que cal ara, i el que farem, és no aturar-nos fins acomplir plenament tots el acords, encàrrecs i propostes que van sortir de la cimera de dimarts. El temps reconeixerà que per fi hem retrobat el bon camí.  


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3249
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR