e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Mar de 2011

La generositat de Zapatero amb els diners dels altres

Zapatero no aprèn dels errors. La seva tàctica d’oferir incentius de tot tipus a qui convingui, però que paguin els altres, s’ha tornat a repetir. Ja ho va fer en les subvencions a la compra d’automòbils i en la imposició dels ordinadors a les escoles. I només poso per exemples dues de les seves idees que van fer trontollar els números de la Generalitat i a les quals el govern tripartit, -bé per submissió o be per ineficàcia- no va ser capaç de plantar cara, malgrat l’evident invasió de  competències.

Ara l’hi ha tocat al torn a la proposta de rebaixar un 5% els preus dels bitllets de tren de rodalies. Res a dir-hi, excepte que no és ell qui paga ni qui té les competències per dur a terme aquesta rebaixa. Si el que vol és, com diu, afavorir l’ús del transport públic per estalviar benzina, el primer que hauria d’haver fet és comunicar-ho al govern de la Generalitat abans de fer-ho públic, i explicar com compensarà aquesta reducció d’ingressos que vol imposar.

No s’hi val fer demagògia dient que a Catalunya no volem reduir la contaminació, ni rebaixar l’ús de l’automòbil, ni estalviar carburant. El fet és un altre que queda perfectament establert en la Llei Orgànica de Finançament quan estableix el principi de lleialtat institucional que obliga l’Estat a compensar aquesta disminució en els ingressos. És clar que, a aquestes alçades de la pel·lícula, demanar un mínim sentit d’estat al president espanyol, sembla demanar massa.

Per tant, la resposta del govern de la Generalitat ha estat clara i contundent, ens apuntarem a aquesta rebaixa sempre i quan se’ns compensi la disminució d’ingressos. No estan els temps per malbaratar més recursos públics ni per afeblir els ingressos. Si Zapatero vol seguir fent jocs de mans, allà ell, però el que no acceptarem és que continuï fent-los amb els diners dels altres, amb els diners del catalans.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3328
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR