e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Maig de 2011

Hi ha un vot que ho decideix tot: el seu

El proper diumenge vostè decideix qui serà el proper alcalde de la seva vila, poble o ciutat. I ho pot decidir de dues maneres: la primera, votar l’opció que creu que defensarà millor els interessos del seu municipi; la segona, deixant que siguin els altres els que decideixin per vostè. L’abstenció representa donar més valor al vot dels altres, ja que s’haurà quedat sense l’oportunitat de dir la seva per defensar una força política o una altra.

D’aquí, la importància del vot. La democràcia és un sistema imperfecte, però té la virtut de deixar en mans dels ciutadans la possibilitat de decidir el seu govern, en aquesta ocasió del seu ajuntament. No és poca cosa. Aquest país ha viscuts molts anys sense l’oportunitat de votar i, no s’enganyi, la situació, era francament molt pitjor, i molt, que l’actual.

És cert que ara no s’han fet bé les coses, que estem immersos en una crisi gravíssima i que ningú se’n fa responsable. El tripartit i els partits que en formaven part són els responsables i en cap cas la solució. A CiU creiem que podem fer-ho millor i que s’ha d’acabar amb la política irresponsable del tripartit, que ha estirat molt més el braç que la màniga i que ha malbaratat els recursos guanyats en els temps de bonança. Aquesta gestió irresponsable l’ha fet a la Generalitat amb el suport dels ajuntaments on ha governat.

En aquests ajuntaments governats pel tripartit, el canvi passa per CiU. Estem convençuts que sabrem fer les coses millor i que aprofitarem les oportunitats que ara es presentin perquè donem, i hem donat sempre, especial importància als valors que han conformat el nostre poble: el treball, l’esforç, la disciplina, l’austeritat, l’estalvi, els respecte a l’autoritat… Uns valors que val dir que han estat objecte de riota, no fa pas tants anys, per part dels pseudoprogressistes que creien que podíem lligar els gossos amb llonganisses i que la vida era una festa permanent, en la qual tot arriba sense cap esforç.

Però, apreciat lector d’aquesta tribuna que ens ofereix e-noticies, li demanem que ens faci confiança,  i sobretot que voti diumenge. Crec que l’autèntic i únic vot útil és el que s’exerceix, i que l’únic vot malaguanyat és el que no es diposita a les urnes. Estic convençuda i crec fermament en la frase que Voltaire li va dir a un rival polític: “No estic en absolut d’acord amb el que diu vostè, però donaria la vida per tal de que ho pugui seguir dient”.

Aquest és el valor del vot i del sistema que ens hem donat: per damunt d’ideologies, de victòries o de desfetes, queda la voluntat de cadascun dels ciutadans per decidir el govern que tindrà els propers anys.

Recordi que diumenge vostè te el vot i la paraula. Si li serveix d’alguna cosa el meu prec, si us plau utilitzi’l. I si, a més, vota per CiU i evita d’aquesta manera que es reediti el tripartit en molts ajuntaments, millor encara. I si em llegeix des de Barcelona, li vull dir que la ciutat necessita el canvi, que el projecte socialista està exhaurit i que el canvi passa per CiU.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
10044
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR