e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Febrer de 2011

Dilluns es van reunir el president de la Generalitat, Artur Mas i el del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Objectiu: normalitzar les relacions institucionals i, sobretot, exposar els compromisos i exigències del govern català per afrontar amb garanties la greu situació econòmica i financera de la Generalitat generada per la crisi econòmica global i, sobretot, per la mala gestió del governs tripartit i central. Resultat: Es van desbloquejar 759 milions que l’Estat tenia pendents en infraestructures per a Catalunya i es va arribar a un acord que permet l’emissió de deute per part de la Generalitat.

El que no hem de permetre ni acceptar és que ara es vulgui vendre com un tracte de favor o un privilegi cap a Catalunya. El Govern de la Generalitat ha fet els deures, ha presentat un dur pla d’austeritat, i només reclama el que li correspon.

Sobre el paper, la reunió va ser positiva. No obstant, des de CiU romandrem expectants per veure l’actuació del govern Zapatero. El resultat real el coneixerem en les properes setmanes i serà llavors quan podrem valorar el grau de seriositat del govern espanyol en el compliment dels seus compromisos. Desitgem que Zapatero hagi après la lliçó del desgast que ha sofert i de la poca credibilitat que té pels seus incompliments de paraula i que sigui conscient que només des del rigor es pot generar confiança a l’exterior i portes endins.

La gent confia en CiU i en Unió Democràtica per gestionar l’actual situació de crisi. Així ho ha tornat a fer palès la darrera enquesta del CIS. Josep A. Duran i Lleida és una vegada més el líder polític més ben valorat de tot l’Estat, un reconeixement obtingut gràcies a dir les coses pel seu nom i a oferir solucions als problemes reals dels ciutadans. Ser un bon líder no vol dir fer promeses esperpéntiques, tampoc vol dir utilitzar el catastrofisme de forma partidista per desgastar el govern. Tenir lideratge vol dir reconèixer el problema, diagnosticar-lo, estudiar-lo i presentar solucions per superar-lo i per sortir enfortits de cara al futur. És una capacitat que CiU ja ha posat en marxa al govern de la Generalitat i que esperem anar aprofundint i consolidant, si la societat ens fa confiança en les properes eleccions municipals del maig i a les generals que, a molt trigar, tindrem d’aquí un any.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1392
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR