e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 d'Abril de 2011

Cent dies de canvi

Cent dies no son massa dies per passar comptes o per valorar tota una acció de govern. Si són, en canvi, un període de temps suficient per veure el rumb d’un govern i el seu grau i voluntat d’acomplir els compromisos adquirits amb els electors. És cert que ens hem trobat una herència complicada i que el tripartit ha deixat Catalunya molt pitjor del que deia  com ja ha reconegut el propi govern central (ves per on també socialista). I ara, quan ja no governen els seus, l’executiu Zapatero  admet les xifres de dèficit que negaven quan era CiU qui les feia publiques. Però malgrat la irresponsabilitat i deslleialtat del govern Zapatero envers Catalunya, i els catalans, i  malgrat l’amnèsia profunda que pateix el PSC quan oblida que han estat ells i el seu govern els que han portat al desastre a les finances del país, el govern de CiU va acomplint poc a poc els seus compromisos.

Vam començar dient que amb menys havíem de fer més.  Així ho estem fent. Hem reduït conselleries i alts càrrecs. Hem alleugerit l’Administració i ja s’ha posat  en marxa un pla d’austeritat en el qual no hi tenen cabuda les despeses supèrflues. També hem decidit acomplir l’eliminació del impost de successions que també perjudicava els catalans respecte als ciutadans d’altres comunitats de l’Estat. Ja és prou greu que paguem més, rebem menys i ens exigeixin el doble, perquè també se’ns vulgui perjudicar amb el impost de successions.

És una prova que el govern de CiU el conforma gent seriosa, responsable i complidora. No es pot dir el mateix ni dels que ens han dut a la situació de dèficit en la que ens trobem i ara miren cap una altre banda, ni d’un govern de l’Estat que nega a Catalunya el que li deu i al que es va comprometre amb l’agreujant que el mateix concepte l’havia pagat puntual i diligentment quant la Generalitat era ocupada pels seus. Aquesta dèria dels socialistes de tractar les administracions com si fossin propietat seva no porta enlloc més que al desprestigi de la política. Estic convençuda que l’aconseguirem superar amb el rigor i amb la constatació de la recuperació del valor de la paraula donada. CiU ho va fent amb mesures doloroses, difícils i poc populars, però necessàries.

Catalunya no ha estat mai un país ric en recursos naturals, però si els catalans, de les pedres hem sabut fer-ne pans ha estat amb el sacrifici, l’esforç, el treball i l’emprenedoria. Uns valors que des de CiU volem recuperar i que, de fet, anem consolidant en només cent dies, que han servit per posar els fonaments que permetran a Catalunya recuperar el temps i les oportunitats perdudes.  


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3780
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR