e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Maig del 2011

Hi ha un vot que ho decideix tot: el seu

El proper diumenge vostè decideix qui serà el proper alcalde de la seva vila, poble o ciutat. I ho pot decidir de dues maneres: la primera, votar l’opció que creu que defensarà millor els interessos del seu municipi; la segona, deixant que siguin els altres els que decideixin per vostè. L’abstenció representa donar més valor al vot dels altres, ja que s’haurà quedat sense l’oportunitat de dir la seva per defensar una força política o una altra.

D’aquí, la importància del vot. La democràcia és un sistema imperfecte, però té la virtut de deixar en mans dels ciutadans la possibilitat de decidir el seu govern, en aquesta ocasió del seu ajuntament. No és poca cosa. Aquest país ha viscuts molts anys sense l’oportunitat de votar i, no s’enganyi, la situació, era francament molt pitjor, i molt, que...

Continuar llegint...

03 de Maig del 2011

Un Estat legal, per˛ deslleial i injust

El govern de l’Estat torna a reiterar que no pagarà el fons de competitivitat a Catalunya perquè no te l’obligació de fer-ho fins el 2013. Aquesta interpretació reduccionista del govern Zapatero pot estar emparada en la legalitat, -perquè la lletra petita de l’acord de finançament que van signar PSC, Esquerra i ICV així ho permet-, però es manifestament injusta i deslleial.

El govern Zapatero, per quadrar les seves comptes i dir a Europa que ell compleix però les comunitats autònomes no, és capaç d’ofegar la Generalitat de Catalunya carregant l’incompliment del dèficit a l’administració catalana (també a d’altres) i espolsant-se les responsabilitats. Es molt fàcil quadrar els números no pagant el que és deu, es molt fàcil, però deslleial i injust.

No s’entén, la societat...

Continuar llegint...