e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Març del 2011

La importància del primer pas

Quan encara no fa ni una setmana de la celebració de la cimera anticrisi, els seus primers fruits ja són tangibles i es poden constatar. Un dels sis acords a que es va arribar en la trobada de divendres ja és una realitat. Dimarts el govern de CiU presidit per Artur Mas ja ha aprovat dos plans: un simplifica les estructures de l’administració catalana i l’altre redueix els tràmits burocràtics, és a dir menys tràmits i, per tant, menys traves  a l’hora de crear noves empreses. Per tant, en quatre dies el govern de la Generalitat s’ha posat a acomplir els acords tancats amb oposició i agents socioeconòmics en la cimera del dia 25.

És natural i comprensible que l’oposició hagi volgut posar sordina a l’èxit de la primera cimera del govern de la Generalitat, encara que val a dir que també és mèrit de l’oposició...

Continuar llegint...

24 de Març del 2011

Una cimera oberta a tot i a tothom

Demà, la primera cimera anticrisi convocada pel govern de la Generalitat, en la qual a més de l’executiu presidit per Artur Mas hi participen partits polítics, agents econòmics i socials i un grup molt qualificat d’experts, ha de servir de punt d’inflexió en la lluita contra la crisi econòmica amb la recerca de mesures orientades a la creació de riquesa i d’ocupació.

La voluntat del govern de CiU queda exposada diàfanament en la mateixa convocatòria de la cimera: una experiència innovadora en la qual s’ha invitat no només als agents econòmics i socials, sinó a tots el grups parlamentaris i a un equip d’experts conformats per figures rellevants del panorama català.

És evident que el primer punt en el qual hem de sumar esforços és la recerca de mesures que creïn ocupació. En una situació...

Continuar llegint...

17 de Març del 2011

Prioritzar no vol dir retallar, sinó posar ordre

Si una cosa ens diferència a la gent de CiU d’alguns polítics socialistes és que complim el que diem i prenem decisions no per guanyar vots, sinó per afavorir la prosperitat del país. Si no fos perquè a aquestes alçades ja ens coneixem tots, causarien perplexitat les declaracions dels dirigents socialistes que afirmen que des de el govern de CiU es diu que les finances estan malament per poder així retallar despeses i liquidar prestacions.

Afortunadament, com ja va deixar ben clar el poble de Catalunya en les eleccions al Parlament, aquest discurs de la demagògia i de la irresponsabilitat ja no ven. El que ara vol la gent és saber on estem i el que podem fer i el que no. Des del govern de CiU, afirmem que prioritzarem la despesa. Això vol dir que res, absolutament res, en l’àmbit de la sanitat, l’educació o de les polítiques socials que sigui necessari...

Continuar llegint...

10 de Març del 2011

El malson d’una vaga

L’anunci de la convocatòria de 22 dies de vaga per part dels sindicats d’AENA ha caigut com una gerra d’aigua freda a la societat en general i al sector turístic en particular. És una vaga molt, i molt, desproporcionada i cal qualificar-la d’irresponsable en uns moments tan difícils com els actuals a causa de la crisi econòmica.

És evident que el treballadors d’AENA tenen tot el dret del món a plantejar les seves reivindicacions. Però no ho és tant que el seu dret perjudiqui directament el de milers de persones i que tingui un cost econòmic considerable pel sector del turisme. En la col·lisió de dos drets, sembla evident que ha de prevaler el bé general davant els interessos particulars, però aquest és un dèficit que la llei de vaga, tantes vegades ajornada, continua sense solucionar.

Seria bo que quan encara falta...

Continuar llegint...

03 de Març del 2011

La generositat de Zapatero amb els diners dels altres

Zapatero no aprèn dels errors. La seva tàctica d’oferir incentius de tot tipus a qui convingui, però que paguin els altres, s’ha tornat a repetir. Ja ho va fer en les subvencions a la compra d’automòbils i en la imposició dels ordinadors a les escoles. I només poso per exemples dues de les seves idees que van fer trontollar els números de la Generalitat i a les quals el govern tripartit, -bé per submissió o be per ineficàcia- no va ser capaç de plantar cara, malgrat l’evident invasió de  competències.

Ara l’hi ha tocat al torn a la proposta de rebaixar un 5% els preus dels bitllets de tren de rodalies. Res a dir-hi, excepte que no és ell qui paga ni qui té les competències per dur a terme aquesta rebaixa. Si el que vol és, com diu, afavorir l’ús del transport públic per estalviar benzina, el primer que...

Continuar llegint...