e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Febrer de 2011

Opcions

Opcions

El primer Ministre ja va dimitir i ara estem de camí de les eleccions generals a Irlanda.

Els govern que ha manat els darrers anys ha aconseguit crear un país per gent rica. Si tens calers per fer coses les pot fer; si no en tens de diners, et toquen uns quants beneficis que sempre són d'agrair; però si tens justament prou per anar passant, més val que deixis la feina que a l'atur podràs fer moltes més coses.

Si traballes, anar al metge costa €50 si has de pagar, més la prescripció. Si has d'anar a l´hospital o t'ho pagues tú, o no vas, o has de pagar assegurança privada (que no cobreix la visita del metge de família). Si has de trobar algú que et cuidi els nanos per anar a la feina, mainaderes són tant cares que molts cops val més no acceptar la feina.
Si no treballes apart de l'atur també hi ha ajudes per els impostos, hipoteques, etc, així que si no guanyes més de potser €40000 més val quedar-te a l'atur i viure millor que no pas treballant.

Els partits de la oposició diuen que reformaran el sistema sanitari i volen donar més incentius per que la gent treballi (el més possible és que el que facin és reduir el que dónen a l'atur i controlar més a qui li ho donen).

Segur que el país es pot arreglar, però trigaran molt a fer-ho.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1341
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR