e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Gener de 2011

L'aigua a Irlanda del Nord

El director de la companyia d'aigues d'Irlanda del Nord ja ha dimitit.  I es que no va prendre cap mesura per atendre les emergències que es veien venir.  Se sabia que venia un temporal polar i quan ha arribat, la gent amb problemes d'aigua s'han trobat que no podian contactar la companyia d'aigües i aquesta no donava informació actualitzada del que passava.  I és un conyàs quedar-se sense aigua durant uns dies...

Quan vaig ser-hi a Barcelona aquests Nadals va sortir a la tele que moltes cases de Belfast s'havien quedat sense aigua degut a les baixes temperatures.

Moltes canonades peten quan es congelen i després, quan es descongelen és quan venen els escaps.  Amb els escaps ve la pèrdua d'aigua i a Irlanda, tant com del Nord com la República, no hi ha gaire.  I que falti aigua és greu.  Han agut de portar aigua d'Escòcia.  

Aquí passa poc que falti aigua; plou durant la majoria de l'any.  Però passa.  L'any passat, a l'estiu va fer molta calor i sol durant unes sis setmanes.  Ja estaven a punt de prohibir regar el jardí amb aigua de l'aixeta (que és una de les primeres mesures) quan va començar a ploure de nou.  També passa a l'hivern quan fa molt fred com l'hivern passat i aquest.  Canonades peten quan es congelen.  Quan passa a gran escala i totes es descongelen, Irlanda és com un colador, surt aigua per tot arreu i aquests escaps acaben amb les reserves d'aigua.

Una de les recomanacions quan hi ha fred és que NO es deixi l'aixeta gotejant. Això no fa més que gastar aigua i la canonada es congela igualment.  Per que no es descongelés l'aigua hauria de rajar molt.  Si un surt de casa durant uns dies, el millor és deixar la calefacció posada, tancar la clau del pas d'aigua i buidar les canonades, que sense aigua no petaràn.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1418
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR