e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Gener de 2011

IVA

El VAT (Value Added Tax), que és l'IVA (Impost del Valor Afegit) acaba de pujar a la Gran Bretanya.  D'un 17,5% a un 20%.

Aquí a Irlanda el tenim al 21,5% em sembla.  Els que vivim a zones a prop d'Irlanda del Nord hem de vuere si els preus a totes dues bandes de la frontera s'aproparan una mica més o no.  Ara per ara i en general, els productes són més cars a la República d'Irlanda i la gent a les zones frontereres viatja a Derry en el nostre cas o a la població de NI (Northern Ireland) més propera per fer les compres ja que surt més barat.  Si els preus s'acosten més potser que ens estalviem els viatges.

Tothom es queixa d'aquesta pujada.  Els comerciants han de intriduïr els nous preus a poc a poc per raons purament logístiques i quant més triguin, més diners perdràn.  Han de modificar els seus sistemes de venda i canviar totes les etiquetes de cada producte.  Els compradors es queixen de que ara tot serà més car sense que hagin pujat els sous.

La pujada és petita i la diferència de preu de la majoria de productes no serà gaire significant... per als que tenen diners.  Com sempre, la gent amb sous petits i per als que cada céntim compte, seràn els més afectats.

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1382
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR