e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Marš del 2011

No enviÚ mis naves a luchar contra los elementos

Mai m'havia agradat història. Ara que em faig gran i els meus interessos canvien, si la poso en contexte la trobo interessant i tot.

Un dels vaixells de la "Armada Invecible" va naufragar a uns 20 minuts de casa meva. Les restes es poden veure al Tower Museum a Derry i també hi ha monedes i altres aparells a l'Ulster Museum a Belfast.

Aquest vaixell era un vaixell comerciant peró expropiat per anar a batalla.

Les naus espanyoles van sortir a lluitar els anglesos. Al sud est d'Anglaterra, les naus angleses van sortir de port i van fer una maniobra que va tallar la tornada enrere de les naus espanyoles de manera que per sortir-se´n van haver de continuar viatge cap endavant. Si mireu un mapa, un cop passat l'estret entre Anglaterra i França, la única manera de tornar a...

Continuar llegint...

04 de Marš del 2011

Eleccions a Irlanda

Eleccions fetes i grad devallada del Fianna Fail. Han notat els efectes dels problemes econòmics que han creat aquests darrers anys i també de la corrupció que hi ha al cercle polític.

Els verds també ho han pagat, que estaven en coalició amb Fianna Fail i els han deixat fer de tot sense cap entrebanc i les mesures "verdes" adoptades només han fet més car el manteniment de cotxes, que quasi bé és l'únic mitjà de transport en moltes àrees. Els monovolums no si paguen 700 euros l'any o més, i famílies grans els necessiten. Han aconseguit 0 escons.
L'únic bó que han fet és prohibir fumar a espais públics.

Ara hi haurà coalició entre Finna Gael, partit dretà i els laboristes. A veure com s'ho fan.Continuar llegint...