e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Gener del 2011

L'aigua a Irlanda del Nord

El director de la companyia d'aigues d'Irlanda del Nord ja ha dimitit.  I es que no va prendre cap mesura per atendre les emergències que es veien venir.  Se sabia que venia un temporal polar i quan ha arribat, la gent amb problemes d'aigua s'han trobat que no podian contactar la companyia d'aigües i aquesta no donava informació actualitzada del que passava.  I és un conyàs quedar-se sense aigua durant uns dies...

Quan vaig ser-hi a Barcelona aquests Nadals va sortir a la tele que moltes cases de Belfast s'havien quedat sense aigua degut a les baixes temperatures.

Moltes canonades peten quan es congelen i després, quan es descongelen és quan venen els escaps.  Amb els escaps ve la pèrdua d'aigua i a Irlanda, tant com del Nord com la República, no hi ha gaire.  I que falti aigua és greu.  Han agut de portar aigua d'Escòcia.  

Aquí passa poc que falti...

Continuar llegint...

05 de Gener del 2011

Comprar a internet

Fa anys que a Irlands faig compres a Internet.  Compro llibres, productes electronics, coses per a la casa, etc.  I trobo millors preus, més verietat, comoditat i bon servei.

Segur que si visqués a Barcelona no compraria tant a Internet.  Crec que quasi bé tot el que un necessita es pot comprar a ler tendes del bari o en un matí agafant el metro allà on calgui.

Aquí a Irlanda cada cop queden menys tendes "independents".  Ara cada població té centres comercials als afores, excepte les ciutats més importants, amb les mateixes cadenes de tendes que són generalment estrangeres.  De manera que es pot comprar el mateix a tot arreu però si vols alguna cosa diferent, no la trobes enlloc.  O sí, a Internet.

 Continuar llegint...

05 de Gener del 2011

IVA

El VAT (Value Added Tax), que és l'IVA (Impost del Valor Afegit) acaba de pujar a la Gran Bretanya.  D'un 17,5% a un 20%.

Aquí a Irlanda el tenim al 21,5% em sembla.  Els que vivim a zones a prop d'Irlanda del Nord hem de vuere si els preus a totes dues bandes de la frontera s'aproparan una mica més o no.  Ara per ara i en general, els productes són més cars a la República d'Irlanda i la gent a les zones frontereres viatja a Derry en el nostre cas o a la població de NI (Northern Ireland) més propera per fer les compres ja que surt més barat.  Si els preus s'acosten més potser que ens estalviem els viatges.

Tothom es queixa d'aquesta pujada.  Els comerciants han de intriduïr els nous preus a poc a poc per raons purament logístiques i quant més triguin, més diners perdràn.  Han de modificar els seus sistemes de venda i canviar totes les...

Continuar llegint...

04 de Gener del 2011

Sense neu

Ja era hora, la neu ha desaparegut.  Després de tres setmanes de veure només  el blanc de neu i gel, encara no m'he acostumat a veure el verd al jardi.

Han estat tres setmanes de no agafar el cotxe perquè les carreteres del voltant estaven intransitables.  Alguns cotxes portaven cordes lligades a les rodes i diuen que és una bona mesura d'emergència per no patinar si no es té res més.  En tres setmanes només he vist un cotxe amb cadenes i sembla que per l'hivern que vé mig poble en comprarà.

I després d'això, vaig a Barcelona i veig que la meva germana té cadenes al maletero...  Però qué fa amb cadenes si mai va a esquiar o a llocs on es necessiten?

Però això és igual, ella està preparada i jo no.Continuar llegint...