e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 d'Octubre de 2010

Zapatero s'encastella

Finalment, s’ha fet la crisi de govern. Després de mig any d’agonia parlamentària i d’un clima de creixent manca de confiança per part de quasi tothom  en el President socialista, aquest ha reaccionat.

Un cop aconseguida – o no - l’estabilitat parlamentària, amb els acords amb bascos i canaris, i amb la tramitació dels pressupostos generals per l’any que ve, encarrilada, la remodelació ja no podia fer-se esperar.

El resultat el podríem qualificar com a encastellament: la tàctica consistent en refugiar-se en un lloc segur, amb la companyia dels fidels: el maquiavèl·lic Rubalcaba que, a més, continua com a ministre d’Interior, li garanteix un entorn molt més controlat. Amb la Senyora Trinidad Jimenez, derrotada però lleial, s’assegura uns contactes internacionals més efectius que els del pro-palestí Moratinos, i la substitueix per una altra persona de l’aparell de partit, Leire Pajín a Sanitat. Desapareixen els indefensables ministeris d’Igualtat i de Defensa, encara que manté la més flagrant i ineficaç vicepresidència tercera en mans de Chaves.

I, una qüestió ben rellevant: gir a l’esquerra en matèria de Treball, on el pragmàtic Corbacho es substituït per Valeriano Gomez, plenament identificat amb els sindicats i a Medi Ambient, on es copia la política del tripartit d’encomanar aquesta tasca a algú de l’àmbit comunista, en aquest cas a qui va ser alcaldessa de Còrdova, Rosa Aguilar.

A Catalunya saben bé que significa situar un ecosocialista en aquesta responsabilitat: la paràlisi de les activitats econòmiques n’és una conseqüència directa.
Zapatero cluca, així,  l’ullet als seus votants més d’esquerra, ara molt temptats a anar-se’n cap a IU. Es clar que aquest legítim interès partidista comporta el risc de derivar cap a polítiques encara més allunyades de la necessària priorització del suport a les activitats productives i a la generació d’ocupació.

Però, al castell Zapatero, ja nomes importa la pròpia supervivència: estan disposats a aguantar un any i mig tots els embats de l’exterior...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1080
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR