e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

01 de Febrer de 2012

Spanair cau: la lluita continua

Aquests dies s’està parlant molt de la fallida de SPANAIR. Als aeroports, al carrer, a les ràdios i televisions... I s’escriu molt entorn la qüestió, als mitjans convencionals i on-line i a les xarxes socials. Totes les opinions són legítimes, però  no tot el que s’expressa mereix el mateix crèdit. Les habituals filipiques anti-catalanistes de la Brunete mediàtica i l’estultícia d’algunes piulades rivalitzen a veure qui crucifica més alt en Ferran Soriano i els governs de la Generalitat i d’altres institucions catalanes. Soc dels qui no m’agrada respondre la insídia i la desqualificació barata. Per, en canvi, crec que val la pena aportar un xic de rigor a la controvèrsia: algunes xifres ens poden ajudar a centrar els raonaments.
 
Les primeres dades, que resulten molt espectaculars son les que reflecteixen l’extraordinària sacsejada del sector, durant la passada dècada. Segons dades d’AENA, la companyia IBERIA tenia, el 2001 un tràfic del 46,31% del total a l’aeroport del Prat. Deu anys després, el 2011, només va representar el 4,21%. Havia pres la determinació d’abandonar Barcelona, amb l’excepció del rendabilíssim Pont Aeri. El seu buit l’han ocupat sobretot les companyies de baix cost, amb RYANAIR que supera ja el 10% i EASY JET amb prop del 8%. També SPANAIR havia progressat significativament aquests tres darrers anys, passant del 9% del 2001 al 13% del darrer exercici. I la companyia capdavantera esdevenia VUELING – empresa catalana amb un 45% de capital d’IBERIA – que supera el 23% del tràfic total. Pocs mercats experimenten uns canvis tant radicals en una sola dècada!
 
Però l’estadística que resulta més clarificadora es la referent al número de passatgers amb origen o destinació a l’ aeroport. Aquesta dada compte el passatge que inicia o acaba el seu trajecte a l’aeroport de referència. És una bona mesura de la capacitat potencial d’atracció d’una instal·lació aeronàutica. S’obté restant al nombre total de passatgers, els qui han efectuat una connexió en l’aeroport. En aquesta estadística, l’aeroport del Prat ocupa la quarta plaça a Europa, a molt poca distància del tercer que és Barajas i després de Londres i de Paris. O sigui que Barcelona és una plaça extraordinàriament atractiva i té moltes possibilitats per poc que s’hi aposti. Per entendre’s, val la pena aprofitar aquesta potencialitat per a bastir projectes empresarials ambiciosos. Per molts motius el de SPANAIR, no ha aconseguit surar. I cal resseguir tot el procés per analitzar els factors que han provocat la fallida del projecte. Però Barcelona no pot abandonar les línies estratègiques  en que es basava aquell projecte. L’ambició dels plantejaments, ara menys que mai, es pot rebaixar. La lluita per la connectivitat intercontinental de l’aeroport del Prat ha de continuar essent l’objectiu prioritari i ni la societat catalana ni les nostres institucions poden ni renunciar ni abaixar la guàrdia. I, finalment, cal dir-ho ben alt i fort perquè tothom es doni per assabentat!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3308
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR