e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Juny de 2009

Ahir al matí, una coneguda emissora de radio catalana va formular als seus oïdors la pregunta de qui havia fet més coses per Catalunya, des de la Presidència del govern de l’Estat, el senyor Aznar o el senyor Rodriguez Zapatero. I, el resultat va ser tant clar com sorprenent: per un 66% contra un 34% va guanyar l’ex-president del Partit Popular. De fet, els tertulians del programa, més aviat gens identificats amb la dreta espanyola, varen coincidir amb el veredicte: hi ha una munió de realitzacions portades a terme a l’etapa popular, mentre que Zapatero ha protagonitzat tot tipus de promeses la major part de les quals les ha incomplert de dalt a baix.

Crec que la pregunta formulada pel programa pot conduir a una lectura equivoca. Si l’Aznar va suprimir el servei militar obligatori, els governadors civils, si va traspassar les competències de trànsit i va desblocar el desplegament dels mossos, si va acordar per dues vegades models de finançament molt millors que els de l’era Felipe Gonzalez, si va lliurar el peatge de la B-30, si va aprovar una Llei de Ports que atorgava una notable autonomia a les Autoritats Portuàries, si va endegar la gran ampliació de l’aeroport que la setmana vinent s’inaugurarà, i tantes altres coses, va ser no pel seu convenciment sinó per la necessitat dels vots decisius de CiU per a poder governar l’Estat. Quan aquesta dependència va desaparèixer, varem viure aquell Aznar desenfrenat de les Azores.

Sovint se’ns critica haver pactat amb el  senyor Aznar. Ho fan aquells que es prometien aconseguir tantes coses del “gobierno amigo”, i ara nomes en reben carbasses i amenaces. La seva barra immensa nomes tenia una coartada: la zapateritis de bona part de l’electorat català, que una elecció rere l’altre, i malgrat tot, continuava donant ampli suport als socialistes. Era com una pandèmia de Zapateritis aguda. Li perdonaven tot. L’argument per a fer-ho era tan simple com bestia: o es votava Zapatero o tornaven Aznars, Berlusconis, Busch i.... Tanta estultícia argumental era eficaç. S’ha de reconèixer.

Ara, per fi, sembla que ja hi ha força gent que se’n comença a adonar. El tal Zapatero es un governant menys que mediocre que ens ha enganyat a tots, que no volia reconèixer la magnitud de la crisi, i que ara, no té altre recepta per fer-li front que un seguit de maniobres de distracció. Ha esdevingut presoner de la Moncloa  com el pitjor Aznar, i fins i tot el seu famós “talante” ha derivat en un creixent aïllament de tot allò que no siguin els afalacs dels llagoters habituals.

Que bona part del poble català es comenci a curar de la Zapateritis es una bona notícia. Però convé que a la vegada ens immunitzem de miasmes molt semblants. Ja ho sabeu, no hi ha res de tant semblant a un espanyol d’esquerres com un espanyol de dretes!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1442
1
Comentaris afegits 
Ramon (Bcn) 14-06-2009 - 18:02
Per moltes explicacions que doni, el govern del sr Aznar va marxar amb 200 morts sobre la taula, sense contar la quantitat de gent innocent que va morir a l'Iraq, per treure un dictador posat i finançat pels seus socis... poca broma.
TORNAR