e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Desembre de 2011

Estem a unes hores de la investidura, com a nou president espanyol, de Mariano Rajoy, guanyador de les passades eleccions generals en el global d’Espanya, exceptuant a Catalunya i Euskadi.  

Entre avui i demà, els diferents partits que estem representats al Congrés, escoltarem quines són les propostes del futur president, de les que esperem, sobretot, un pronunciament en dos temes concrets: política catalana i política econòmica. En clau nacional, des de Convergència i Unió, volem una postura clara de Rajoy respecte qüestions tant importants com l’aprovació d’un pacte fiscal que ens atorgui un sistema de finançament igual al concert econòmic que ajudi a millorar la situació financera i que acabi amb una fugida de diners constants dels catalans cap a l’estat espanyol, sense retorn. Pels 16 diputats de CiU, el pacte fiscal i el respecte absolut a la política d’immersió lingüística en el sistema educatiu, seran claus per mantenir una certa bona sintonia amb un govern popular amb majoria absoluta, que no pot tornar a caure en l’error dels darrers anys de majoria absoluta de l’aleshores líder del PP José Maria Aznar, que aprofitant els seus únics vots i suports, es va posar la ciutadania i la resta de partits polítics en contra. Aquests quatre anys, Rajoy i el seu equip han de pensar en Catalunya, més del que ho ha fet –si realment hi ha pensat en algun moment-, José Luís Rodríguez Zapatero i el PSOE. El desdoblament de la N-ll i la N-340, el quart cinturó, el Corredor Mediterrani o el traspàs de la gestió dels aeroports catalans a la Generalitat, són peces claus a desencallar en els propers quatre anys. I amb un compromís clar, ja des del primer dia, que l’executiu espanyol es comprometi a parlar d’aquests temes amb les institucions catalanes i amb els diputats que representem els interessos dels catalans. N’estem farts, per l’experiència d’aquests anys, de tantes promeses, mentides i enganys.  

Tampoc ens podem permetre, aquests propers anys, més brindis al sol per part del govern d’Espanya en temes econòmics. El PP ha de parlar clar sobre quines són les mesures que pretén prendre perquè l’estat espanyol surti d’aquesta complicada situació econòmica, i no escatimi alhora d’aprovar una reforma laboral necessària, que permeti a les empreses una major capacitat de creació de llocs de treball, que reactivi l’economia i que generi confiança entre els treballadors.  

Que doni resposta, des de la investidura, a tots aquests temes, no és garantia d’una plena confiança en Rajoy i el seu executiu, però com a mínim obre portes a la possibilitat d’una entesa de mínims per resoldre els problemes dels catalans.  

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3298
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR