e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Juny de 2010

Ningú no te cap mena de dubte, que el senyor Corbacho o la senyora Chacón, com a ministres, fan política espanyola. La seva comesa, com a part de l’executiu, és la defensa global dels afers de l’estat espanyol. Es deuen a aquest i, en cas de col·lisió d’interessos, no poden tenir altre prioritat que l’espanyola.

La senyora Chacón, que també és diputada, i els seus vint-i-quatre companys del PSC, formen part del grup parlamentari socialista, que té com a missió fonamental donar suport al govern presidit per Rodríguez Zapatero. Tothom sap que, en cas de conflicte entre l’esmentat govern i Catalunya, no els queda més remei que complir disciplinadament la seva missió fonamental, encara que es lesionin els interessos catalans. És així des de fa prop de trenta anys, i només algunes veus aïllades del socialisme català han reivindicat, de tant en tant, la constitució d’un grup parlamentari propi. Sense sort, és clar!

Per a CiU, aquest dilema fatal no existeix. No hi ha cap senyor a qui servir per davant de Catalunya. Ara bé, això no vol dir que els qui en formem part no estem exempts de riscos. Un risc que s’ha donat en més d’una ocasió quan els diputats representants del catalanisme polític a Madrid ( els de la Lliga, els de l’Esquerra d’en Macià i en Companys, i, ara, els convergents) ens hem vist abocats a participar en la presa de decisions transcendentals. Aleshores és quan cal tenir-ho més clar: fem política espanyola o fem política catalana a Madrid?

No ens podem permetre caure en l’errada d’avantposar la política espanyola a la catalana. El resultat seria exactament el mateix que el que critiquem als diputats del PSC. La nostra participació en els afers espanyols només pot tenir una prioritat: la millor defensa del que interessa a la majoria de catalans. El vot de CiU, que va permetre que les mesures d’austeritat pressupostària anessin endavant, n’és un bon exemple. Si ens haguéssim apuntat a les tesis del PP – quan pitjor, millor- i el Decret Llei no s’hagués convalidat, el panorama econòmic per a Catalunya, seria ben trist. Ningú, com els emprenedors catalans, sap com cal contribuir a l’estabilitat financera de la moneda única per a fer front a les dificultats actuals de les empreses i per a començar a crear ocupació.

El paper responsable de CiU a les institucions espanyoles que sovint ha estat aplaudit, no ha estat mai comprés, ni ha estat gens correspost: salvar Espanya no és garantia que, uns i altres, vulguin respectar les ànsies d’autogovern catalanes. Els qui, tant irresponsablement es barallen com gos i gat i no es posen d’acord ni en una situació tant compromesa com l’actual, en canvi, coincideixen en aprovar un nyap de Llei de Ports, amb l’únic objectiu de laminar les competències de les Autoritats Portuàries. L’exercici de responsabilitat de CiU no obté ni el contrapunt d’un mínim respecte a l’autonomia portuària sorgida del Pacte del Majèstic.

La responsabilitat de CiU no serà mai corresposta ni pels socialistes ni pels populars. Ho tenim molt clar. No ho fem per ells, ho fem pels catalans. Perquè els nostres objectius responen a la política catalana, que és catalana tant si la fem a Olot o a Barcelona, com a Madrid.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1363
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR