e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Febrer de 2010

Que la crisi econòmica afecta cada vegada a més ciutadans és una trista i inqüestionable realitat. Que la crisi és més forta a Catalunya que no pas a la resta de l’Estat també. Que les polítiques – o la falta de polítiques – dels governs socialistes de Madrid i de Catalunya, no tant sols no han estat encertades, sinó que han contribuït a empitjorar la situació, és una tercera asseveració difícil de rebatre.

I, finalment, cal constatar que l’actitud del Partit Popular, massa instal·lat en un derrotisme expectant, tampoc ha ajudat gens ni mica a crear un bon clima polític.

Des de CiU, tant a Catalunya com a les institucions estatals, hem intentat fer front a la situació amb una autèntica bateria de propostes de cara la reactivació de l’economia i de cara a la mitigació dels seus efectes socials. Sovint, als escons del Parc de la Ciutadella i als de la Carrera de San Jerónimo, les veus dels diputats i diputades catalanistes eren les úniques que no paràvem de transmetre idees i més idees per lluitar contra la crisi.

Dissortadament, teníem  la sensació de predicar en el desert. Aquesta darrera setmana, després d’uns dies d’estrepitosos fracassos internacionals de Zapatero i la seva vicepresidenta econòmica, els focus de l’atenció mediàtica i social s’han centrat en l’Artur Mas i en Duran. La reclamació d’uns pactes d’estat per fer front a la complicadíssima situació, que venien formulant, des de fa gairebé dos anys, s’ha erigit en l’epicentre de l’acció política.

Ara, com a mínim hi ha un marc per a treballar-hi. Molt i molt prim. Sense massa ganes ni dels uns ni dels altres. Però hi ha una taula al voltant de la qual tothom s’hi asseurà. I, això és una bona cosa. Veurem fins on podem arribar. CiU aprofitarà a fons el marc. No pas per salvar a un Zapatero, que no ens mereix cap mena de confiança. L’objectiu és contribuir a ajudar el país, la seva gent, els qui no tenen feina, els qui la tenen amenaçada, i els emprenedors que, cada dia, han de cursar una autèntica carrera d’obstacles per a subsistir i continuar creant riquesa. Que ningú no dubti que, com sempre, CiU serà aquella força serena i constructiva que tants ciutadans consideren imprescindible per a recobrar la confiança i reprendre el progrés.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1457
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR