e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juliol de 2009

Aquest mes de juny, per primera vegada en deu anys, l’Aeroport del Prat ha perdut la segona posició estatal, quan a tràfic de passatgers, essent superat pel de Ciutat de Mallorca.

No es tracta d’un fet accidental. Té unes causes ben clares i uns responsables específics. Ja es curiós que un d’aquests responsables hagi estat cessat de la Presidència de la companyia Iberia, aquesta mateixa setmana. El senyor Conte va executar amb gran precisió l’operació d’abandonament de l’aeroport barceloní per part de l’empresa controlada per Cajamadrid i per diverses societats de la capital. No s’entén com una empresa que només fa quatre anys operava prop de la meitat dels vols, en un dels aeroports de major creixement de tràfic de tot Europa, decidís prescindir-ne. Ara, això sí, per a cobrir la seva retirada i evitar que el lliure mercat operés la substitució dels serveis que deixava de prestar va ordir una trama perfecte: es va crear una companyia de baixes prestacions que es quedava els slots d’Iberia de forma tan irregular com tolerada per l’altre protagonista de l’ensulsiada del Prat: AENA.

Ara, sense companyia de referència – Deu empari Spanair-  el nostre aeroport experimenta la baixada més gran de tot Europa. Algú ha parlat del Prat com un baixador per definir-ne la seva situació: només s’hi operen vols punt a punt i cada vegada més aquests serveis son prestats per les companyies de baix cost, que no garanteixen els serveis de qualitat que requereix Catalunya per ser competitiva com a localització d’activitats d’alt valor afegit.

Quan la  societat civil, amb gran respecte a l’autoritat i proverbial contenció en llurs exigències, es va mobilitzar per a demanar la fi d’aquest model, va rebre les habituals promeses del President espanyol, que com sempre varen quedar en un no res. Va haver  d’ésser CiU, igual com en la defensa de l’Estatut, qui va treure les castanyes del foc, tot aconseguint que el Parlament aprovés una resolució demanant la participació majoritària i determinant de les institucions catalanes en la gestió del Prat.

Ara, el nou ministre de Foment, que sembla tenir grans dots de seducció personal, ens reprodueix la promesa de la seva antecessora: abans de final d’any hi haurà la proposta del nou model aeroportuari, on Catalunya podrà participar en la gestió. I, a Can Nicaragua ja comencen l’operació de rebaixa tot eliminant la paraula “majoritària” de l’argot. Acte seguit s’hi apuntaran els socis del tripartit amb l’habitual mestratge en conservació de la cadira. I, finalment, com en el cas del finançament, es pressionarà impúdicament als representants de la societat civil per aconseguir la seva benedicció a un mal acord.

Com que l’episodi es produirà els mesos vinents, em fa il·lusió poder-lo predir. I, mireu, fins i tot m’agradaria equivocar-me i assistir  a una posició ferma i unànime de la societat catalana i del seu govern, en defensa de la real descentralització de la gestió aeroportuària. I, encara més, m’agradaria assistir al compliment, per primera vegada, d’una de les promeses del senyor Rodriguez Zapatero!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1529
1
Comentaris afegits 
Guerau (Barcelona) 15-07-2009 - 01:08
Pere tens molta raó, però la gent no percep la importància d'aquests temes. Ara bé, quan ens quedem sense feina i les empreses tanques, ah llavors!! correm-hi tots!! Ens calen polítics amb visió i un poble al darrere que els acompanyi! Bona nit!
TORNAR