e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juny del 2008

Compartir el desgovern? I ara!

Finalment el President Rodriguez Zapatero ha comparegut per explicar la seva visió de la situació actual de l’economia espanyola. Fidel a la seva trajectòria o potser esclau de les seves contradiccions, no ha estat capaç d’utilitzar la paraula CRISI. No serè jo qui expliqui el significat d’aquest mot. Ni qui doni alguna dotzena d’arguments per poder qualificar de severa crisi l’actual conjuntura econòmica.

Sembla com si els socialistes li hagin agafat gust a la tàctica d’amagar el cap sota l’ala i dissimular-ho tot plegat amb el llenguatge. El mes de maig ens varen obsequiar amb un ric vocabulari per no pronunciar la paraula transvasament, que fa quatre anys havien criminalitzat de manera tant irresponsable. Ara, el juny, li toca a l’economia: els invents lingüístics de la Moncloa son audaços però la dura realitat els fa explosionar l’un darrera...

Continuar llegint...

04 de Juny del 2008

El Govern fa aigües

Totes les contradiccions del govern tripartit s’han posat de manifest en la crisi de la sequera. Desavinences entre els socis, continus canvis d’opinió, desautoritzacions del conseller, per part del president, titubejos d’aquests...Però, el més greu, de tot plegat, és la incapacitat absoluta demostrada per l’executiu de resoldre els problemes.

En un primer moment, davant la incapacitat del govern català per afrontar la crisi (solució cega), apareix el govern amic com qui donarà la solució, encara que aquesta sigui el tant odiat transvasament. Al final, el resultat acaba essent la Moreneta qui posa fi a l’episodi de sequera i deixa en evidència la ineficiència governamental del tripartit.

El més greu de tot plegat és que no volen o no saben enfocar el problema que no és altre que una qüestió estructural. Prefereixen eludir...

Continuar llegint...