e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Setembre de 2013

Volem votar i votarem, el 2014

L'Onze de Setembre posa les forces polítiques altra vegada davant el mirall. La Via Catalana convocada per l'ANC constitueix el símbol més acabat que el procés de transició nacional a la independència compta amb una base ciutadana àmplia i molt sòlida i que el gruix del catalanisme ha virat decididament cap al sobiranisme. Estem protagonitzant col·lectivament una experiència democràticament innovadora, sense precedents al nostre entorn geogràfic i institucional més immediat i que, a mig termini, modificarà substancialment les hegemonies socials i ideològiques que han condicionat l'evolució del país en els darrers trenta anys.

La ciutadania catalana té una ferma i majoritària voluntat d'acudir a les urnes l'any vinent per tal de decidir el seu futur en una consulta lliure, oberta i amb una pregunta clara i unívoca. I Esquerra Republicana, compromesa amb el procés i amb el compliment del Pacte per la llibertat signat després dels comicis del 25N, està fermament decidida a maldar de valent per assolir aquest objectiu. És cert que el centredreta catalanista, imprescindible per a la bona marxa de tot plegat, ha emès darrerament algun missatge confús, signe inequívoc de fatiga i, potser, d'una certa tremolor de cames; com també que l'esquerra de tradició federalista, que accepta sobre el paper l'exercici del dret a decidir, igualment necessària per tirar endavant, es mou encara de manera massa conservadora i es resisteix a acceptar plenament els aires de canvi. Però, amb tot, el que és veritablement determinant és el deler democràtic de la gent, que ningú no podrà desvirtuar apel·lant al recurs de les velles i caduques maneres de fer política.

La Via Catalana ha de ser un èxit. I un nou avís, potser el darrer, a l'Estat espanyol per tal que no obstaculitzi la democràcia en nom de la legalidad vigente i d'una lectura tancada i restrictiva d'un text constitucional aprovat, en una conjuntura prou excepcional, amb l'ombra de la dictadura franquista encara present, un ja llunyà 1978.

Volem votar el 2014. I ningú (ni de dins ni de fora) ens ho impedirà. 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
925
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR