e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juliol de 2010

La resposta institucional a la sentència del Tribunal Constitucional i tot allò que significa ha fet la fi dels cagaelàstics. La unitat catalana precàriament escenificada al Parlament ha naufragat en tota regla al Congrés quan el PSC ha estat incapaç, una vegada més, d'actuar amb un mínim de personalitat pròpia davant el PSOE. Som allà on érem i ara toca, esgotada ja la legislatura, que tothom ensenyi les cartes amb vista al futur.

Esquerra aposta decididament, mentre no hi hagi una majoria parlamentària que permeti tirar pel dret, per enfilar el rumb cap a la independència nacional per mitjà d'un referèndum que reculli el sentir democràtic de la ciutadania. El PSC ho fia tot a la bona voluntat de l'amic Zapatero i al que pugui donar de si una restitució estatutària a través d'envitricollats i altrament improbables jocs de mans legislatius. I CiU, que amb la boca petita opta per una via similar a la de Montilla, es conforma amb demanar un eteri govern fort que, hipotèticament, ens guarirà de tots els mals.

L'ambigüitat calculada de CiU és, doncs, absolutament perniciosa des del punt de vista de la dignificació del sistema democràtic, ja que manlleva del debat polític qüestions que la ciutadania té tot el dret a conèixer abans de decidir el vot. Seria desitjable que el lideratge del centredreta catalanista per part d'Artur Mas es traduís en una lectura més valenta de les necessitats del país i no pas, com es veu a venir d'una hora lluny, en un replegament cap a un neopujolisme retòricament sobiranista.

De vegades fa la sensació que el catalanisme conservador està presoner d'estranyes servituds a l'hora de fer el pas cap a la reivindicació d'un Estat propi. Un plantejament, em sembla, que, a aquestes alçades, bona part de la seva mateixa base social estaria en condicions d'entendre i acceptar sense massa esgarips. ¿Com, però, es poden tenir les mans lliures per a segons què arrossegant el ròssec d'un finançament intern tan dubtós com el que s'ha fet palès amb els tripijocs Ferrovial-Millet-Fundació Trias Fargas? Amb constructores espanyoles i fauna similar com a parteners mai no es podrà ni dir ni fer el que Catalunya necessita.

Em situo dins els paràmetres de l'independentisme democràtic d'esquerres però, a cops, i que no se'm malinterpreti, m'agafen ganes de cridar ben fort Visca Convergència lliure!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1551
2
Comentaris afegits 
ernest (Molins de Rei) 07-09-2010 - 14:42
Mes de 50 dies i sense comentaris, Eduard que passa?Sembla que el teu discurs no té massa repercussió. Clar qui esta al Govern defensan al PSOE no es pas Convergencia ?
joan pere (Sabadell) 02-08-2010 - 13:29
Ja que aquest article ja té més de 10 dies sense comentaris... . es el reflexe que ERC té a casa nostra. Ara amb les eleccions torna amb la INDEPENDENCIA i els ultims 7 anys ? Clar ara s'en trobem amb Reagrupament- Laporta, etc....gent de ex-ERC, adeu ...
TORNAR