e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Gener de 2011

No m'agrada aquesta terminologia de Govern dels millors. Fa un tuf tecnocràtic que esborrona i convida a pensar, amb trampa, que la gestió pública és poc menys que una ciència, lliure de valors ideològics i criteris d'orientació netament política. En realitat, la mateixa estructuració del flamant nou Executiu de la Generalitat presenta contradiccions flagrants amb aquest declarat esperit fundacional: no tindria cap explicació raonable, altrament, que Joana Ortega sigui la seva número dos per davant de savis tan savis com Mas-Colell, Mena i Mascarell o, fins i tot, de Fernández Bozal que, pel que expliquen, té un expedient universitari curull de matrícules d'honor guanyades a còpia de sang, suor i molts de colzes. O és potser que el carnet d'Unió conté propietats màgiques que obren les portes del saber universal?

Cal no menysprear, malgrat tot, l'aposta de CiU per deixar enrere els aspectes més caducs del vell pujolisme. Artur Mas ha intuït perfectament que el retorn a l'antic règim és una quimera i que la vella recepta de peix al cove en relació a Espanya i sectarisme i clientelisme en el pla interior ja no seria suficient per generar els grans consensos d'anys enrere. I és en aquesta clau que cal interpretar les incorporacions més cridaneres en la formació del seu primer Govern.

Hi ha una assignatura, amb tot, que Mas, Puig, Pelegrí i companyia estan molt lluny de poder aprovar satisfactòriament: la de plantar cara a l'ofensiva recentralitzadora de l'Estat i plantejar un horitzó nacional creïble que superi les limitacions de l'actual règim autonòmic. Aquí sí que, per molts jocs malabars lampedusians que facin, seguint l'estela del vell cal canviar-ho tot per tal que res no canviï, les vergonyes del catalanisme conservador continuaran, com d'habitud, ben a la vista de tothom.

Se'n sigui o no conscient a hores d'ara, això del Govern dels millors corre el risc d'acabar degenerant, tal com li va succeir a aquell Madrid dels galàctics que s'havia de menjar al mon i, al capdavall, víctima de la seva mateixa arrogància, va fer la fi dels cagaelàstics.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1364
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR