e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 d'Octubre de 2009

Participo, com el conjunt de ciutadans i ciutadanes de bé, de l’estupor pels darrers casos de corrupció que somouen la vida pública catalana. Als efectes devastadors de l’encara tèrbol afer Millet s’afegeix ara un escàndol urbanístic d’abast imprevisible que afecta l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, un exparlamentari de fosca trajectòria, il·lustres antics alts càrrecs de la Generalitat i diversos empresaris. La temptació d’extreure lectures partidistes de tot plegat, comprensible a cop calent i pensant amb els budells, em sembla, però, altament irresponsable en el pla col·lectiu. Com també, no cal ni dir-ho, la insinuació que hi ha una intencionalitat política, fins i tot ideològica, en les darreres detencions. Aquí, tot i la sempre desagradable presència del jutge estrella de l’Audiència Nacional, no s’està perseguint a ningú pel fet de tenir carnet sociata o convergent. Equiparar, tal com ha fet alguna ànima caritativa a sou del catalanisme conservador, el que ha succeït no fa ni una setmana amb la garçonada de l’estiu de 1992 contra una quarantena de joves militants independentistes –amb Llei Antiterrorista i tortures pel mig– és tan impúdic i deshonest que no mereix ni el més mínim comentari.

Ara bé, una cosa és defugir la demagògia i la perdigonada gratuïta i l’altra demanar que tot s’aturi i no es vagi més enllà. I tot, segons els que entonen farisaicament aquesta lletania, perquè, al capdavall, a Catalunya tothom té pecats per amagar i encara podríem prendre mal. En aquest sentit, les declaracions del rabiüt director de la Fundació Trias Fargas i del mateix expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, són molt desafortunades i, deixeu-m’ho dir, ben poc patriòtiques. Ens cal saber la veritat; tant si es posen al descobert tinglados crescuts a recer de còmodes majories absolutes en ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona com si emergeixen les vergonyes de segons quins prohoms de negocis de catalaníssima nissaga.

És ben bé que n’hi ha que, fent el tifa o amb actituds estudiadament paternalistes, el que pretenen és que no s’aixequi la catifa. I, a hores d’ara, el país no es pot permetre ni covardies ni silencis còmplices. Per poder fer net cal anar fins al final. Sense manies i peti qui peti.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1335
4
Comentaris afegits 
Elisensa Piulachs (Barcelona) 30-10-2009 - 18:57
Encara ets massa condescendent amb la sociovergència, López. Aquí falta canya i de la bona!
Eduarda Vila (Bna) 30-10-2009 - 17:53
Suposo no voldras incloure't entre els ciutadans de be, oi Teddy?, els qui s'emporteu els vots per promocionar el Pesoe arreu del pais, i servir-li de recolçament, sou corresponsables dels seus delictes. I de la merda en que ara és Catalunya.
Maria Filla (Barcelona) 30-10-2009 - 14:50
Com menteixes, Pere. Ets un bon deixeble de can Convergència: mentides, difamacions sense cap prova i, sobretot, evadir tota responsabilitat. Esquerra no té amistats a la banca. D'altres no podu dir el mateix.
JOAN PERE (Barcelona) 30-10-2009 - 13:58
Podrieu començar amb el 2,7 milions d'euros que La Caixa us va condonar un any desprès de arribar al Govern ? Desprès pujen el peatges (Albertis=La Caixa) On va quedar la Campanya d'abans "Catalunya lliure de Peatges". 6 anys desprès encara tenim peatges
TORNAR