e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Octubre de 2010

Catalunya ja no és la que era. La percepció general pel que fa a les relacions amb Espanya s'ha desplaçat irremeiablement i, a hores d'ara, l'autonomisme que tan havien lloat històricament CiU i PSC és només una trista romanalla del passat. La sentència del Tribunal Constitucional i la definitiva ensulsiada estatutària han constituït, certament, un punt de no retorn en aquest perceptible moviment de l'opinió pública.

És enormement positiu, des d'aquest punt de vista, que el Cercle d'Economia hagi presentat recentment un document que constata la fatiga d'Espanya que regna entre amplis sectors de la ciutadania. El problema és que la solució per la qual aposta el text d'aquesta prestigiosa institució, la reforma de la Constitució espanyola, ens abocaria a un atzucac pitjor que el de la reforma de l'Estatut. I és que, sabent com se les gasta el PP i fins i tot el PSOE oblidades les tímides vel·leïtats plurinacionals de la primera legislatura de Zapatero–, l'autogovern de Catalunya correria el risc de quedar seriosament tocat si mai s'arribés a assajar de debò una aventura tan insensata.

El Cercle d'Economia ha arribat probablement, tenint en compte la seva composició i els difícils equilibris interns que ha de conjugar, fins allà on podia arribar. El problema és que, després de la massiva manifestació del 10 de juliol, CiU i inclús ICV –com en són de pusil·lànimes els progres oficials a l'hora de plantar cara al poder de l'Estat!– li riguin les gràcies i aplaudeixin acríticament la seva proposta.

Reforma de la Constitució? No gràcies. El que li cal a Catalunya, tal com propugna Esquerra, és iniciar el procés, democràtic i amb totes les garanties formals que calgui, que la condueixi a assolir la seva plena condició d'Estat en el marc europeu. La resta, com deia aquell, són punyetes i ganes de fer emprenyar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1281
1
Comentaris afegits 
Juan (Barcelona) 18-10-2010 - 21:09
López, parece por lo que opinas que no te enteras de la realidad que te envuelve. ¿Lo tuyo es cosa de la fe del inmaduro o la estulticia (término suave) del maduro o, acaso, militas en el área de marqueting de ERC? ...
TORNAR