e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Setembre de 2009

L’inici del curs polític arriba tan calent com era d’esperar. Tot fa ferum de precampanya i, qui més qui menys, comença a prendre posicions per a unes eleccions al Parlament de Catalunya que s’intueixen en la llunyania. Res del que succeeix en la política catalana, doncs, és innocent i es produeix aleatòriament perquè sí. Temps hi haurà per entrar en més detall en els moviments de cadascú en aquest ball de màscares que no sembla tenir fi. A mi, que em sento immune als hipotètics encants dels productes nascuts a l’escalf del catalanisme conservador, condemnats al naufragi abans de sortir a navegar, hi ha, però, dos fenomens que em criden poderosament l’atenció: d’una banda la persistència de la incapacitat crònica del PSC per articular un relat de país mínimament creïble que vagi més enllà, ni que sigui per equivocació, de la simple gestió de govern i l’acatament de la legalitat estatal; de l’altra, la sorprenent desaparició de l’escena pública d’un muntatge fenomenal que CiU va vendre a ‘bombo i plateret’ per fer-se perdonar els pecats del pacte Mas-Zapatero. Em refereixo, és clar, a aquell invent del tebeo de la ‘casa gran’ del catalanisme.

Què en queda d’aquella ‘casa gran’ de la qual tant es vantava Artur Mas? Poca cosa, la veritat. Jo, que, ho confesso, segueixo l’afer des d’una distància sideral, només sé identificar un distingit historiador, erudit però un pèl abrupte, que, tot apel·lant els seus colors, esbronca tothom -bé, sobretot a Esquerra- a través d’articles d’opinió espessíssims en un diari barceloní. I potser, a tot estirar i esforçant-m’hi, alguna volada de coloms més o menys colorista per a consum dels mitjans de comunicació.

De la ‘casa gran’, per la resta, no se’n sent ni gall ni gallina. Quin fiasco!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1429
7
Comentaris afegits 
Mireio Dochs (Calella) 30-09-2009 - 12:29
Mireia no se si es piquen els convergents TOTS i TOTES, peró els independentistes ens pugem per les parest al veure l'independentisme del la nostra ERC, que vols que li fem Mireia?, que siguem hipòcrites?
Jordi (Lleida) 30-09-2009 - 00:19
Visca Carretero i mori el mal govern.
Mireia Dachs (Calella) 29-09-2009 - 13:20
Com us piqueu, convergenTOTS. Com us piqueu!
genis de tuero (lleida) 29-09-2009 - 09:31
eduard lopez el teu partit de botiflers i vividors esta en caiguda lliure aviat estaras al atur en carretero us menjara amb patates adeu
Eduardita Lòpez (San Justo de Esvern) 28-09-2009 - 12:04
Si seyor Eduardin assenyadisim el teus escrit, la sort que tenim és que encara tenim el Trippy, que aixó si que es ferm i és la solució que Catalunya necessitava per que d'una vegada fòssim España. Molt bé, molt bé i a escriure més . Volem més del mateix
TORNAR