e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Juny de 2009

PSOE i CiU es donen el bec (acte primer)

La recta final de la negociació del finançament està posant al descobert les febleses estructurals del sistema polític català. Es veia a venir. El que potser no era tan previsible és que el nivell d’impudícia arribés al grau gairebé pornogràfic que està assolint aquests dies. En aquest sentit, els darrers moviments protagonitzats per CiU mereixerien entrar amb tots els honors, cas que existís, al museu universal de la ignomínia. I és que no es pot qualificar altrament que Artur Mas, l’artífex principal de la retallada de l’Estatut del 30 de setembre, doni xifres molt més elevades del que permet el misèrrim text que va pactar amb Zapatero i, al damunt, asseguri, sense tallar-se ni un pèl, que, quan sigui president, el govern espanyol ja afluixarà la mosca. Mentrestant, i en paral·lel, el seu col·lega Duran i Lleida salva el cul al PSOE en una qüestió no precisament menor: el sostre de despesa per al 2010, una mesura que prefigura els pressuposts de l’any vinent i, ai las!, limita el finançament autonòmic global a 9.000 milions d’euros. La jugada està ben clara: Mas demana la lluna per fotre contra les cordes el Govern de Catalunya mentre Duran, a Madrid, va teixint els fils d’un futur acord parlamentari amb el PSOE encara que sigui a costa de sacrificar el finançament.

Zapatero i Mas, dos antics enamorats, pensen en un futur escenari que posi les coses a lloc al Principat i, de retruc, al Congrés dels Diputats. Aquí, propiciant el retorn de CiU al Palau de la Generalitat, amb l’aplaudiment de les forces vives i els poders fàctics de tota la vida. I, a la capital de l’Estat, retornant al catalanisme conservador el paper en el qual se sent més a gust: fer de crossa al govern espanyol de torn. El drama és que tot plegat succeeix sota la mirada i el somriure beatífic dels 25 diputats i diputades del PSC a Madrid que, enlloc de defensar els interessos de la ciutadania i el Govern de Catalunya, amaguen vergonyosament el cap sota l’ala. ¿Queda algú, al marge d’Esquerra, que tingui com a primera prioritat la defensa dels interessos del país?

CiU i PSOE es comencen a donar el bec. I sospito que ens trobem tot just al primer acte.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
12583
7
Comentaris afegits 
Marina (Gironella) 29-06-2009 - 18:27
Dons el meu vot ja l'han ben perdut els de CiU. Sempre els he votat però ara no hi penso tornar. Ja estic farta de sentir-me utilitzada. Adéu, Artur.
Jordi Català (Sant Adrià de Besòs) 29-06-2009 - 10:01
Com us couen als convergents segons quines informacions. Us deliu per recuperar la poltrona i no sabeu com. Encara no heu escarmentat del vostre acord amb Zapatero per aquesta birria d'estatut que tenim. Patriotes de pacotilla!
Jordi (Bcn) 28-06-2009 - 12:56
Eduardet maco! Si tanta basarda et fa tot plegat! Pq no foteu el camp del govern. Q Potser no saps q el Montilla va presentar un munt de propostes per carregar-se l'estatut a Madrid! potser si ho saps, però ara toca fer de Mini-Zaragoza, oi patriota!
pep Badia (Barcelona) 27-06-2009 - 23:14
1) El Psc encara és psoe (quan ha voatat en contra). 2) Els primers a retallar l'estatut al congrés foren psoe i Montilla. 3) Mentre, erc fa presidents del psoe, i ajda a devaluar CATRÀdio, Tv3, ... 4) Que va fer el montilla minitre per Tv3 a València
Laia Martínez (Sabadell) 26-06-2009 - 19:18
No sé de que et queixes, López. CiU que pacti amb qui vulgui. Amb ells, com a mínim, tindrem un govern format per gent catalana i no com ara que hi ha espanyols a la Generalitat. Artur Mas és el meu home i punt.
TORNAR