e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Juny de 2011

Pressupostos: CiU balla amb el PP

La ciutadania de Catalunya demana confiança. La crisi econòmica, d'abast sistèmic i de la qual encara no s'albira el final, esta minant la fe en el futur per part dels treballadors, les famílies i les classes mitjanes. En un moment com el present, doncs, estaria plenament justificat un acord d'ampli espectre per tal de pactar una política de mínims que, si més no, servís per abocar una mica de llum a un panorama prou difícil. Malauradament, estem molt lluny d'aquest escenari.

El Govern de CiU ha optat, en un tema tan cabdal com és el de l'aprovació dels pressupostos, per un camí que, si no canvien molt les tornes, el portarà de pet als braços del PP. Apostar per una retallada el 46 per cent de la qual afecta departaments tan essencials com els de Salut, Benestar i Família i Ensenyament no es raonable. I més si, de retruc, s'elimina l'Impost de Successions per al 6 per cent de les rendes més altes; les úniques que, a hores d'ara, després de la reforma aprovada en el darrer tram de la legislatura anterior, encara l'havien de sufragar. Té sentit renunciar a recaptar 100 milions d'euros anuals quan, paral·lelament, s'estan eliminant prestacions essencials per a la consolidació d'un model social català?

El dèficit públic, motivat per la baixada dels ingressos dels darrers anys i pel saldo fiscal desfavorable amb l'Estat, és un fenomen que obliga a actuar, certament. No pas, però, carregant els neulers sobre les fatigades espatlles de la gent que més pateix mentre s'afavoreix l'alegria fiscal entre els que més ingressen.

CiU ha escollit el PP com a parella de ball per aprovar els pressupostos. I, si això és així, Esquerra, per responsabilitat, haurà d'actuar en conseqüència.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1210
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR