e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 d'Abril de 2012

Parany a la vista: l'espantall de la 'kale borroka'

La vaga general del 29M contra la reforma laboral ha constituït un primer avís en el sentit que el desballestament de l'Estat de benestar a Catalunya generarà una resposta ciutadana considerable. Més enllà dels rengles de les mateixes centrals sindicals convocants, s'està covant un malestar que, per molt que no trobi una traducció immediata en l'àmbit institucional, en el qual el centredreta catalanista gaudeix encara d'una situació prou confortable, condicionarà de manera creixent el calendari polític dels temps a venir. Si algú pensava que les retallades de drets i condicions socials serien una passejada triomfal que no desvetllaria cap oposició, tret de la dels sospitosos habituals, ha errat el càlcul.

Fa la sensació que aquesta senzilla constatació no fa pas feliç a tothom. I, per tal d'esquivar els efectes d'una realitat tan poc grata, el Govern espanyol, el català i, òbviament, els mitjans de comunicació afins als seus plantejaments, han desviat intencionadament l'atenció cap als incidents paral·lels a la manifestació de Barcelona. Uns incidents gratuïts i del tot reprovables que no fan cap bé a les legítimes reivindicacions dels sectors que més pateixen els efectes de la crisi.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, sense tallar-se ni un pèl, ha arribat a proposar que s'equipari el vandalisme al carrer a actes de terrorisme, a imatge i semblança del que es va dur a terme a Euskal Herria fa uns anys. Com si amb el treball policial ordinari i la correcta aplicació del Codi Penal no n'hi hagués prou per a encarar aquesta mena de fenòmens. Tal com era d'esperar, coneixent l'actitud mesella de CiU pel que fa a les polítiques d'Interior dels successius governs espanyols de la transició ençà, Felip Puig ha secundat entusiàsticament la iniciativa. Molt trist, tot plegat.

En lloc d'escoltar la veu del carrer, els sectors d'ordre espanyols i catalans s'han entestat a crear un espantall per conjurar les pors: el fantasma de la kale borroka. Si aquesta cantarella enfadosa fa forat, al final encara voldran abolir, fins i tot, el dret de vaga.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2600
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR