e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Desembre de 2013

El procés de transició nacional català es troba en una fase decisiva. Es tracta de veure si les forces polítiques partidàries d'exercir el dret a decidir són capaces de traduir en compromisos concrets les demandes de la ciutadania. La data i la pregunta aquesta darrera intel·ligible per a tothom i que es pugui respondre amb un o amb un no són, certament, els elements essencials per encarar el transcendent 2014 amb confiança i convicció.

A Catalunya, en aquest context, la commemoració del 35è aniversari de l'aprovació de la Constitució espanyola apareix com aliena, absolutament excèntrica, a la centralitat de la dinàmica política. La dreta espanyolista i el nou populisme dels Ciutadans s'hi aferren com un tòtem. Creuen ingènuament que amb l'apel·lació gairebé màgica a la legalidad vigente es pot aturar l'ampli moviment sobiranista, encapçalat per una nova menestralia, que malda per construir per via democràtica el nou país. Els poders fàctics de sempre i un PSC desorientat i sense lideratge, per la seva banda, sospiren encara per bastir una improbable tercera via salvadora que, lampedusiànament, ho canviï tot per tal que, en allò essencial, no canviï res.

La realitat és tossuda, però. I el Govern espanyol, entestat a ofegar financerament la Generalitat i a laminar sense manies el raquític autogovern del qual encara disposa Catalunya, ens mostra, setmana rere setmana, quines són les seves intencions. El dilema és simple: o resignar-se a perdre l'escassa autonomia que encara ens resta o assolir ben aviat la independència.  

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
995
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR