e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Juny de 2009

No escapa a ningú que la resolució de la qüestió del finançament marcarà en bona part el que resta de legislatura al Principat. Fins ara, el paper d’Esquerra ha estat una garantia per tal que el Govern de Catalunya hagi mantingut una posició de fermesa davant els incompliments i les excuses de mal pagador de Zapatero. No és poca cosa si es té en compte que, paral·lelament, s’ha encarregat també de mantenir ben viva la reivindicació d’un finançament just per a les “terres de paga catalana” entre els agents econòmics i els sectors més dinàmics de la societat civil dels Països Catalans.

Ara, però, després de gairebé un any de la vulneració de l’Estatut per part del Govern espanyol, és hora de prendre un determini. Si el PSOE continua entestat a no complir ni tan sols amb el que es va establir al magre text estatutari acordat entre Mas i Zapatero, el Govern de Catalunya i el conjunt de forces de tradició catalanista s’han de plantar i dir amb tota claredat que amb nosaltres que no hi comptin per a segons quines martingales. Al final, potser serà aquesta la manera de recobrar la famosa bilateralitat que ens nega l’actual Estatut. I la resta són punyetes.

Mentrestant, però, abans del 15 de juliol, cal no deixar de lluitar. Encara no ha arribat el moment de llençar definitivament el barret al foc. En un context com el present, toca no defallir i pressionar el PSOE al màxim. A Madrid han d’entendre que amb el finançament no s’hi juga i que, sense satisfer Catalunya, Zapatero patirà molt en el pla parlamentari. Per això sobta que, a aquestes alçades, quan és necessari fer el darrer esforç per collar al màxim el Govern espanyol, només Esquerra aguanti el tipus al Congrés de Diputats. Els 25 parlamentaris del PSC, com és habitual, fan com si la cosa no anés amb ells. Encaterinats rere l’aire marcial de la ministra Chacon, s’han oblidat per complet de defensar els interessos del Govern i la ciutadania de Catalunya. I els de CiU, per la seva banda, s’estan movent amb una discreció força sorprenent. Es diria que estan a l'expectativa: ni se’ls veu ni se’ls sent, molt en la línia del tacticisme en estat pur d’en Duran i Lleida. Potser és que, a l’hora de la veritat, confien que de la mà de Zapatero obtindran la clau del Palau de la Generalitat. Uns i altres, està vist, dormen a la palla. I això, quan el país més els necessita, no és gens maco.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1534
3
Comentaris afegits 
Ivan Roig (Tarragona) 23-06-2009 - 18:00
Sala, no t'assabentes de res: les CUP anirem amb en Carretero, gamarús. Ell accepta la revolució social sempre que sigui per anar contra Esquerra. En això no té problemes l'home. Tot és pura tàctica.
Joan Sala (Manresa) 22-06-2009 - 09:46
Tens tota la rao, Marc. Compte amb fer el ridícul en política. Les CUP, per exemple, ja l'han fet aquest cap de setmana. Falten pebrots!
Marc (Badalona) 19-06-2009 - 17:19
A la política, com deia Tarradelles, s'hi pot fer de tot, menys el ridícul. Cuidado gent d'Esquerra que teniu la línea molt a prop.
TORNAR