e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Gener de 2010

No dispareu contra Joan Laporta!

És molt saludable que persones procedents d’àmbits ben diversos de la societat es plantegin la possibilitat d'involucrar-se directament en l’activitat política. Crec més en les aportacions que puguin arribar d’aquest costat que no pas en les protagonitzades per personatges sorgits de l’interior dels partits polítics a la recerca, sota unes noves sigles fabricades a imatge i semblança seva, de glòries que no van ser capaços d’obtenir en la seva etapa anterior. Sempre esperaré més de l’actuació d’un outsider que no pas de l’egolatria i el ressentiment de suposats líders de masses de pa sucat amb oli.

Des d’aquest punt de vista, la possible participació de Joan Laporta a les eleccions al Parlament de Catalunya ha de ser contemplada amb el màxim respecte democràtic. Al marge dels indiscutibles èxits esportius, el seu període al capdavant del Barça ha comportat avenços molt substancials en la catalanització de l’actuació pública del club i en la lluita, valenta i decidida, conta la desagradable presència a l’estadi de grups de vàndals violents. Una colla de galifardeus sense ofici ni benefici que, diguem-m'ho tot, fins no fa massa anys s’havia beneficiat d’una tolerància terriblement sospitosa per part de successives directives.

La política activa, certament, és complicada i difícil. I més en la Catalunya oberta i un xic canalla dels nostres dies on el compromís amb la pròpia col·lectivitat no està ben vist per bona part de l’opinió publicada. En segons quins àmbits, té més recompensa l’esgarip fàcil i l'atzagaiada més o menys ocurrent que no pas el treball seriós i silent en favor del país. El populisme, sí, i qui digui el contrari fa trampa, és un perillós miratge per a la ciutadania que desitja l’aprofundiment i la millora de la vida democràtica.

Si Laporta considera que està prou preparat per a protagonitzar un salt a l’arena política està en el seu perfecte dret a provar-ho. I aquí les crítiques són sobreres. Al capdavall, si un home de la seva posició social i del seu perfil ideològic es planteja aquesta possibilitat és perquè la força que, per lògica, hauria de ser el seu referent no ha fet els deures com calia. I aquí la pilota està al terrat del catalanisme conservador, que continua mantenint les ambigüitats de sempre en el terreny nacional. Si enlloc de crear entelèquies com la Casa gran del catalanisme –quin fiasco de projecte, senyor!–, CiU apostés sincerament pel sobiranisme no tinc cap dubte que Laporta no es plantejaria una aventura política en solitari. Ja tindria a la seva disposició una formació llesta per a incorporar-s’hi.

Catalunya necessita amb urgència un centredreta que aposti sense embuts per a la independència nacional. I això ho diu una persona com jo, un independentista que no votaria una opció d’aquestes característiques ni per equivocació. Malauradament, però, CiU continua presonera de la seva història. No està a l’alçada de les circumstàncies. Mentrestant, si us plau, que ningú no dispari contra Laporta. És ridícul i hipòcrita. Ell no té cap culpa de la fluixesa patriòtica de Mas, Duran, Felip Puig i companyia.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1645
4
Comentaris afegits 
Hayek (Barcelona) 11-01-2010 - 12:30
Què Lòpez? Preparant un pla B per si ERC s'enfonsa a les eleccions? A veure si així el Jan et dona algunes engrunes en el seu nou partit, no? Perqué ho de treballar del teu esforç i no viure dels impostos dels altres, això no entra en els teus plans
Albert (Barcelona) 09-01-2010 - 17:56
L'article és força lamentable certament. El tripartit té una obsessió malaltissa amb CiU i obviament amb el PP (a qui intenten anomenar cada vegada que anomenen CiU per seguir enganyant la població i tractant d'imbècils els votants).
Mireia Dachs (Barcelona) 09-01-2010 - 10:35
A la fluixesa patrioticade Duran, Mas, Puig i cia., podries afegir la de Carod, Puigcercós, Ridau i cia., similars en tot.Per fiasco el de l'independentisme d'ERC, en quan als dispars, digues-li al Serafini, tan inclit com tu mateix Edu. Tens pa a l'ull?
Juan (Barna) 08-01-2010 - 22:40
López, háztelo mirar, Ese furor independentista tuyo ¿de donde te viene?. ¿Conoces aquel aforismo clásico de quien pierde sus raices pierde su dignidad?. Busca tus raices y verás como ese furor no tiene razón de ser. Reflexiona, aún tienes tiempo.
TORNAR