e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Abril de 2011

No abaratim el somni del 10A

La consulta sobre la independència de Barcelona ha aconseguit, amb una gens menyspreable participació de més de 257.000 persones, un èxit que pocs podien preveure fa només uns mesos. Ha estat, sens dubte, la recompensa al treball generós i desinteressat dels milers de voluntaris de Barcelona Decideix que, amb Alfred Bosch com a portaveu, han estat capaços de desenvolupar un treball seriós, responsable i sostingut en el temps. Diguin el que diguin els mitjans de comunicació més lligats al manteniment de l'statu quo, el moviment de les consultes locals nascut a Arenys de Munt ha estat un fenomen social de primera magnitud, absolutament imprescindible per a entendre la Catalunya del present.

Caldrà, ara, que tots plegats n'extraguem les lliçons corresponents. D'entrada, sabent que les consultes no les pot patrimonialitzar en exclusiva cap força política: pertanyen al conjunt de ciutadans i ciutadanes que hi han intervingut. No és necessari recordar que aquells que han mirat de fer-ho han acabat perjudicant greument el propi moviment. L'interès general, doncs, ha de quedar molt per damunt de les dinàmiques de partit, per legítimes que siguin, i dels nefastos vedetismes personals. Sobretot, però, cal fer l'impossible per tal que el patrimoni democràtic i d'ambició nacional obert per les consultes no es perdi en un núvol de bones paraules i d'una certa folklorització. En aquest sentit, cal tenir molt present el que va succeir amb la massiva manifestació del 10 de juliol, convocada per Òmnium Cultural, de la qual CiU i PSC ja no es volen recordar tot i que, al seu moment, es van etzibar cops de colze per sortir a la foto.

Cal celebrar com un esdeveniment positiu que altíssims responsables de CiU, com el mateix Artur Mas, hagin participat en la consulta de Barcelona. El que la gent de Catalunya no entendrà de cap manera, però, és que el que es fa al carrer es negui a continuació al Parlament. I això, si ningú no posa seny, és, precisament, el que pot succeir en poques hores. No abaratim el somni del 10A, si us plau.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1491
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR