e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Gener de 2015

 

Els independentistes d'esquerra ho hauríem volgut d'una altra manera i el procés, probablement, ho hauria agraït, però, finalment, les eleccions al Parlament seran el 27 de setembre. El corol·lari lògic de la immensa mobilització democràtica del 9N era un altre però, agradi o no, ens toca serrar les dents i continuar avançant cap a la independència estirant de la màniga, com a autèntics camàlics de la Història, la dreta catalanista. La primera conseqüència de tot plegat no és, ben mirat, del tot dolenta: els comicis municipals del 24M prenen, una mica com en el context històric que va conduir a la proclamació de la República Catalana de 1931, un caràcter plenament plebiscitari o, si ho preferiu, neoconstituent.

S'obre, doncs, una gran oportunitat per tal que la gent d'Esquerra Republicana es presenti davant la ciutadania com una força útil per a l'avenç cap a la independència i, alhora, per donar respostes als problemes que es pateixen a peu de carrer. I això, és clar, a partir d'àmplies aliances amb sectors progressistes de procedència diversa, conscients que és des del municipalisme que començarem a construir el Nou País.

El resultat del 24M és complicat de predir: cada municipi és un món. Sabem del cert, però, que Catalunya bull nacionalment i socialment i que els vells partits, d'un o altre color, que han hegemonitzat els principals ajuntaments des de 1979 ençà, passen per hores baixíssimes. Toca canvi i hi ha d'haver canvi. I probablement, sí, més que a grans majories absolutes, a molts indrets assistirem, necessàriament, a acords múltiples per fer realitat la voluntat transformadora que s'expressarà a les urnes. Des d'aquest punt de vista, doncs, no té cap sentit invocar d'una manera pornogràficament interessada, la major part de les vegades hipotètics acords postelectorals, fixats arbitràriament des de dalt abans, fins i tot, d'anar a votar.

Esquerra Republicana confia a obtenir uns resultats històrics que reforcin el procés i donin resposta al neguit i les il·lusions de la nostra gent. I, per fer això, ara toca parlar de país, de projectes locals i de política en majúscules. La resta és mala literatura.

 

 

 

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1092
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR