e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Novembre de 2009

Monument per a Duran a la Castellana!

El govern espanyol està ordint un projecte de Llei general de l’audiovisual que amenaça greument el model català de televisió pública i, més enllà encara, el conjunt de l’audiovisual català. Aquesta iniciativa del PSOE busca afavorir de manera descarada els interessos dels grans operadors privats a través de la supressió de la publicitat a les cadenes públiques. I, aprofitant l’avinentesa, envaeix barroerament funcions que són potestat del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Ras i curt: es vol matxucar la capacitat de les televisions públiques de presentar una oferta atractiva a la ciutadania i reforçar definitivament el model monolingüe en espanyol que sempre han defensat el grans grups de comunicació que graviten al voltant de la capital de l’Estat.

És sorprenent que un govern com el de Zapatero, tan ogullosament avançat en segons què, promogui una normativa extremadament liberal com aquesta. Resulta decebedor que el PSOE no comprengui que el món de l’audiovisual no es pot abordar com una mera activitat econòmica més. N’hi ha, ja se sap, que només són progressistes de boqueta i de cara a la galeria. I encara gràcies.

Val la pena assenyalar, en qualsevol cas, que Duran i Lleida dóna un suport entusiasta a la normativa i que els grans lobbies privats espanyols estan admirats pel seu pragmatisme i per l'extremada sensibilitat i delicadesa amb què els tracta. No descarto que li aixequin un monument a la Castellana o li facin alguna de les gracioses donacions que tan li agraden. Es demostra, una vegada més, que en Duran és, efectivament, un autèntic home d’Estat. D’Estat espanyol, és clar, que ningú no s’equivoqui.

Esquerra ha presentat 89 esmenes al Congrés per frenar la proposta del PSOE. La pregunta, doncs, és la següent: algú de CiU serà capaç de dir-li alguna cosa a Duran i mantenir, encara que sigui per una vegada, un bri de dignitat catalana?

Aviat ho sabrem. Jo, d’entrada, no em faria massa il·lusions.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1332
2
Comentaris afegits 
Salvador Ferrer-Bonsoms (Igualada) 22-11-2009 - 10:10
Serà interessant veure, un cop aprovada la llei, l'entusiasme del govern tripartit en la seva aplicació. Preferiran els consellers d'Esquerra la dignitat nacional o la poltrona? També serà interessant veure les acrobàcies dialèctiques que faran.
marcel (Molins de Rei) 20-11-2009 - 16:54
Eduard, encara no te assabentes de res, sembla que el PSOE no tingui res a veure amb els 25 diputats del PSC. Una pregunta facil, quins partits governen a Catalunya? Ara, abans de tira merda al altres millor mira a casa teva o sigui dona exemple.....
TORNAR