e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Maig de 2010

La setmana passada n’hi va haver més d’un que es va creure la cantarella que la resolució promoguda per CiU i PSC al Parlament demanant la renovació del Tribunal Constitucional era una resposta catalana seriosa, coherent i creïble. Esquerra, que va votar l’acord per responsabilitat tot i trobar-lo una autèntica fugida d’estudi, va rebre les critiques irades de l’extensa nòmina de la sociovergència política i periodística pel fet de no haver-se sumat acríticament al text pactat per Mas i Montilla. Afirmar que el problema no és tant la sentència com la naturalesa escassament democràtica de l’Espanya consitucional va esdevenir, per a un munt d’opinaires amb permís per a matar, poc menys que un delicte de lesa pàtria.

Doncs bé, en unes poques hores tot el muntatge se n’ha anat en orris. D’una banda perquè, del costat del catalanisme conservador, s’ha fet evident que tot plegat és una mera estratagema per mirar de desgastar tàcticament el PSC al Congrés de Diputats. I, pel que fa a Montilla i companyia, perquè, una vegada més, s’ha demostrat la seva incapacitat per mantenir, per tímid que sigui, un pols amb el PSOE. La desautorització de Collboni és prou reveladora en aquest sentit.

CiU i PSC, malgrat tot, estan d’acord en una qüestió: no volen de cap manera que les properes eleccions al Parlament de Catalunya puguin esdevenir un plebiscit sobre què cal fer davant el fracàs definitiu del règim autonòmic. Ni l’un ni l’altre tenen alternatives per a fer sortir Catalunya de l’atzucac. I, pel que s’observa fins ara, res no indica que estiguin disposats a abandonar aquest comportament tan lamentable.

Catalunya no necessita una fugida endavant sense cap possibilitat de ser atesa com la de sol·licitar la renovació del Tribunal Constitucional. Els lideratges polítics es construeixen a partir de fixar noves fites que ens facin avançar com a col·lectivitat. I aquí, de moment, només Esquerra pot presumir d’haver fet els deures com pertoca.

La unitat CiU-PSC no ha durat ni un Telenotícies.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1138
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR