e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Octubre de 2010

'La noria', trist epitafi per a Montilla

La principal derrota política del Govern de Catalunya de 2003 ençà ha estat permetre la consolidació en l'imaginari col·lectiu del terme tripartit; un adjectiu equívoc i gens innocent, creat des dels mitjans de comunicació afins al catalanisme conservador, que ha dificultat enormement la generació d'un relat creïble, coherent i en clau de país de la seva actuació.

El PSC, erràtic i immers en un procés de galopant confusió estratègica que d'aquí a pocs anys s'estudiarà a les facultats de Ciència Política del món mundial, assegura ara que, ni que hi hagi una majoria aritmètica que ho faci possible, no reeditarà l'actual coalició governamental després del 28N. És legítim i, en qualsevol cas, gens sorprenent: està clar que Montilla ha estat incapaç d'entendre i liderar el sentiment expressat pels centenars de milers de persones que van omplir el centre de Barcelona en la multitudinària manifestació del 10 de juliol passat. I encara menys de situar a l'agenda política un referèndum sobre la independència, tal com li exigeix Esquerra.

Si l'anunci de Montilla revela alguna cosa és que el PSC no pot sostenir per més temps un acord amb l'independentisme democràtic d'esquerres que, no ens enganyem, mai no ha comptat amb el vist-i-plau de Zapatero. I més en un context com l'actual, marcat per l'ensulsiada definitiva de la via autonomista. La paradoxa de tot plegat és que, actuant així, el president de la Generalitat queda inhabilitat per reivindicar el millor de la seva pròpia obra de Govern de la Llei d'acollida a la del Cinema, passant pel blindatge de la immersió lingüística amb la Llei d'educació, la Llei de consultes populars o la creació de les vegueries. Un llegat que ai las! només es pot posar en valor mirant cap a futurs avenços en l'àmbit nacional, no pas a partir d'una regressió lamentable a un lerrouxisme reescalfat propi de la dècada dels vuitanta del segle passat.

El drama de la política catalana és que els candidats de les dues forces majoritàries han acabat per acceptar anar a fer el tifa a La noria amb tota normalitat i sense que ningú els munti cap escàndol. No presagia res de bo que Mas i Montilla perdin el cul per fer-se un lloc en l'àmbit de la televisió brossa i la política de l'espectacle. Al líder de CiU li queda, potser, prou corda per anar fent la viu-viu a plena satisfacció dels poders fàctics de tota la vida. Montilla, però, es veu a venir, deixarà la pell en aquestes frivolitats. La noria constitueix un trist epitafi per a una direcció del PSC que ha renunciat definitivament a esdevenir nacional i, en conseqüència, fuig a grans gambades de la centralitat política a Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1592
1
Comentaris afegits 
joan pere (Sant Feliu de Llobregat) 29-10-2010 - 00:40
Aquest President no hi contava amb el vostre suport, sense paraules, que feu fet l'ultimus 7 anys ?
TORNAR