e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Juliol de 2009

La justícia europea ha avalat aquesta setmana la il·legalització de Batasuna i, de retruc, ha legitimat la nefasta Llei de Partits. Es tracta d’una decisió sorprenent des d’un punt de vista estrictament jurídic però força més entenedora en el pla polític. I és que, no en tinc cap dubte, el govern espanyol deu haver mogut cel i terra per a l’obtenció d’una sentència favorable per part del Tribunal Europeu de Drets Humans. Es tractava d’evitar, al preu que fos, que s’esberlés el miratge de l’Estat Espanyol com a exemple acabadíssim de democràcia avançada a pocs mesos vista que Zapatero assumeixi la presidència de torn de la UE. La victòria del govern espanyol constitueix una notícia pèssima per al conjunt de demòcrates que, bascs o no, aspirem a la plena normalització política i nacional d’Euskal Herria. Que ningú no s’enganyi: Espanya ha pressionat i ha guanyat.

La sentència és tan bèstia que, de fet, deixa en mans dels estats la decisió darrera sobre autoritzar o no que una força política pugui concórrer a unes eleccions. Els que creiem que Europa ha de tenir com a signe d’identitat essencial la defensa i protecció de les llibertats ciutadanes, no podem estar gens satisfets per tot plegat. La Llei de Partits, impulsada pel PP d’Aznar amb el suport entusiasta del PSOE i la pusil·lanimitat aquiescent de CiU, constitueix un atac a la democràcia i ha estat la justificació per a la perpetració d’un bon grapat de barrabassades. És de doldre que Europa no se n’hagi volgut adonar. És ben bé que, de vegades, resulta més còmode transigir davant el poder polític que defensar de veritat els valors de la llibertat i la democràcia.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1164
3
Comentaris afegits 
Juan (Barna) 05-07-2009 - 20:38
Pues sí, López, los españoles (algunos más que otros) son malos malísimos, perversos, maquiavelícos, en fin, de lo que no hay. Menos mal, que tú, un tio listo, no tiene nada que ver con semejantes engendros del mal.
Guillem (Badalona) 05-07-2009 - 17:24
Hola, Eduard. Per què no expliques això que heu pactat el Consell de Garanties Estatutàries amb el PP? I ja de pas, el rebuig d'Esquerra a la ILP per l'autodeterminació. Quina colla de traïdors! El 2010, Carretero.
Francesc (Barcelona) 03-07-2009 - 20:39
Totalment d'acord!
TORNAR