e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Maig de 2009

Decidim! és una de les iniciatives unitàries més serioses i amb més projecció de futur que ha donat de si l'àmbit del sobiranisme en els darrers anys. Es tracta d'un ampli moviment d'alcaldes, alcaldesses regidors i regidores, d'arreu del Països Catalans i d'adscripcions polítiques prou diverses que, entre altres coses, treballa per "realitzar activitats d'afirmació nacional i democràtica adreçades al conjunt de la ciutadania, amb l'horitzó d'obtenir el ple reconeixement del dret del poble català a decidir lliurement el seu futur". El manifest fundacional del moviment compta amb el suport de més de 1.000 càrrecs electes locals i constitueix una aposta ferma i coratjosa amb vista a vincular el municipalisme català a la difussió pública del dret a decidir des de les institucions locals.

Oriol Junqueras, cap de llista de la candidatura encapçalada per Esquerra als comicis europeus del set de juny vinent, s'ha volgut trobar amb més d'una vintena dels seus promotors durant la campanya electoral per tal de conèixer de primera mà la seva proposta i, alhora, per fer-los arribar la seva disponibilitat a fer conèixer les seves propostes en l'àmbit internacional. En una roda de premsa conjunta celebrada en un escenari de tanta ressonància històrica com és el Fossar de les Moreres Junqueras ho va deixar clar a tothom: cal facilitar l'ampliació interna de la Unió Europea, en tots els casos que sigui necessari, donant entrada a la mateixa a nous membres que hagin assolit la seva condició d'Estat a través de processos d'autodeterminació.

La reunió de Junqueras amb els promotors de Decidim! és absolutament natural en un candidat que ha adoptat la defensa del dret a decidir dels Països Catalans com la seva principal carta de presentació davant les institucions europees. El que potser no ho és tan de normal és que algun il·lustre representant d'una altra candidatura no els faci ni cas ni a ells ni als impulsors d'altres associacions del sobiranisme civil als quals, fins no fa massa mesos, mirava de complaure sempre que podia.

N'hi ha, està vist, que sembla que s'hagin de fer perdonar algun pecat per ser acceptats novament per la "bona societat". Junqueras, en canvi, no s'amaga: era i és independentista i actuarà com a tal quan reculli l'acta d'eurodiputat per Esquerra.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1388
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR