e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 d'Octubre de 2010

Final de legislatura: i si parlem clar?

Amb la signatura del decret per a la convocatòria de les eleccions al Parlament s'arriba al final d'aquesta legislatura. No han estat una anys fàcils aquests darrers i, de fet, el període que s'obrirà després de les eleccions del 28-N haurà de donar resposta als principals interrogants que han quedat plantejats en els últims mesos; particularment, és clar, i agradi no agradi als capitosts de CiU i PSC, als relacionats amb les propostes per superar la definitiva ensulsiada del procés estatutari amb la sentència del Tribunal Constitucional.

Quedarà enrere l'actuació del Govern de Catalunya en aquesta darrera etapa; meritòria i innovadora en un bon grapat d'àmbits de l'organització territorial i les polítiques d'immigració a la internacionalització de les nostres empreses, la defensa del comerç urbà o la potenciació del català al cinema– però tapada en un munt d'ocasions per les ingerències i les deslleialtats institucionals de Zapatero i per l'hostilització mediàtica i social realitzada a l'uníson pel catalanisme conservador i els cercles més afins a l'extrema dreta espanyolista.

Ara és l'hora, doncs, que les diferents formacions polítiques ensenyin les seves cartes amb vista al futur. Confesso, però, que en aquest terreny no sóc massa optimista: el PSC mostra una desorientació estratègica lamentable que aboca a la inanitat bona part de la seva proposta programàtica i CiU, tan ambigua com d'habitud, fa tota la sensació que s'acontenta amb surfejar per damunt les enquestes sense córrer el risc de mullar-se en res de substancial.

Així les coses, i fora d'opcions testimonials sense cap horitzó creïble a mig termini, només Esquerra planteja seriosament la necessitat d'abandonar d'una vegada la frustrant via autonomista i fer passos decidits per tal que la nació catalana assoleixi la seva plena condició d'Estat. La seva aposta ferma i valenta pel referèndum sobre la independència és tota una declaració d'intencions en aquesta línia.

I la resta, però? Podran continuar amagant l'ou a l'electorat durant la campanya per anar covant una sociovergència que no pot provocar altra cosa que una trista reculada com a país? No ha arribat, potser, l'hora de parlar clar?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1318
1
Comentaris afegits 
Futur? Quin? (Barcelona) 04-10-2010 - 20:40
Qué heu fet per Catalunya? Doncs poca cosa. Repartir diners (això sabem fer-ho tots) i posar traves a les empreses. Resultats? Atur i decreixement econòmic. I ara voleu apujar impostos perque si no la menjadora s'esfondra. Els polítics sou incompentents
TORNAR