e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Abril de 2009

Europees: ERC ja guanya per 2 a 0

Oriol Junqueras, el cap de cartell d'Esquerra per a les eleccions europees del set de juny vinent, s'està dedicant des de ja fa unes setmanes a recórrer els Països Catalans explicant la necessitat que l'independentisme català tingui veu pròpia al Parlament Europeu. Sembla que les coses li van bé, que rep una molt bona acollida per allà on va i que és escoltat amb respecte i atenció per part, fins i tot, de militants, simpatitzants i votants d'altres formacions polítiques, cansats de demagògies i promeses eternament incomplides.

Esquerra, a més, ha tancat definitivament fa un parell de dies la coalició amb la qual concorrerà a aquests comicis europeus. La circumscripció estatal única obliga a buscar aliances en un procés no sempre fàcil però, al final, el resultat ha valgut la pena: Oriol Junqueras estarà acompanyat per candidats del Bloc Nacionalista Gallec (BNG), d'Aralar, d'Els Verds i d'Eusko Alkartasuna (EA) en els cinc primers llocs de la llista.

S'ha aconseguit configurar, doncs, una candidatura capaç d'engrescar l'electorat independentista i progressista dels Països Catalans. Una candidatura que compta amb la presència de partits que volen anar més enllà de l'Europa dels estats i que posen en primer terme el dret a decidir de les nacions que encara no en tenen. Comptat i debatut, queda ben palès altra vegada que només Esquerra és capaç d'articular propostes àmplies, unitàries i amb un gruix polític important quan arriben les grans ocasions. Ara és el moment de defensar sense ambigüitats que els pobles català, gallec i basc tenen dret a disposar d'estructures d'Estat en el marc de la Unió Europea. I això, evidentment, en paral·lel a l'articulació de propostes i iniciatives de transformació i d'aprofundiment de les conquestes socials en un moment, com l'actual, marcat per una crisi econòmica d'abast planetari.

Abans de començar la campanya, Esquerra ja ha marcat dos gols als seus competidors electorals més directes (amb caps de llista desconeguts o empantanegats en problemes d'identitat múltiple i querelles lamentables per a encapçalar la llista). Primer amb un candidat amb unes credencials impecables per representar amb prou garanties el sentir de la gent del nostre país, l'Oriol Junqueras. I el segon amb una coalició coherent, sòlida i amb una gran projecció amb vista al futur.

Ho resumiré en una fórmula fàcil d'entendre: Esquerra 2- els de sempre 0.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1264
6
Comentaris afegits 
Jordi (Barcelona) 27-04-2009 - 16:56
Malgrat reconeixer que la tria del Sr. Junqueras fou encertada, us he de dir que després de molts anys votant Esquerra aquesta vegada no us votaré. Atentament un ex-votant de l'antiga ERC.
Perico (Girona) 26-04-2009 - 21:24
T'equivoques i molt. No votarem a l'Oriol, malgrat el respecte personal que li tenim, perquè volem castigar a la direcció d'ERC per la seva aposta estratègica actual. I si l'Oriol tingués més vots al País Valencià i a Euskadi que a Catalunya?
Marc (Barcelona) 26-04-2009 - 16:21
Hola, Eduard. En Renyer ja ha deixat el partit i l'alternativa engrescadora d'en Carretero agafa forma. Vosaltres cada dia més sols, però què importa? Sempre us quedarà el PSOE.
jordi (Sabadell) 25-04-2009 - 17:21
El senyor Junqueras té una feina immensa. De moment, i d'entrada, ha de convèncer als militants del propi partit perquè el votin.
Lluís (Igualada) 24-04-2009 - 18:11
Ho resumiré amb una veritat: Els resultats de les travesses només se saben un cop jugat el partit. Llavors es veu si hi ha premi o has llençat els calés.
TORNAR