e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Maig de 2011

A les envistes dels comicis municipals del 22 de maig, les principals formacions polítiques ja han ensenyat les seves cartes. CiU, envalentida pel resultat de les eleccions al Parlament i per la recuperació del Govern de la Generalitat, confia a mantenir la seva tendència a l'alça. De moment, Artur Mas ha anunciat a bombo i plateret que les retallades anunciades es posposen fins a després del dia de les votacions, no fos cas que al final alguns dels seus candidats prengués mal. El PSC, per la seva banda, es concentra prioritàriament a conservar les seves posicions a l'àrea de Barcelona, amenaçades pel desgast de molts anys de govern i per la manca d'imaginació i d'iniciativa política que arrossega des de fa un grapat d'anys.

Esquerra presenta 654 candidatures arreu dels Països Catalans. No ha estat pas fàcil mobilitzar més de 9.000 persones, una bona part de les quals independents, per integrar-se a les llistes. I menys encara en un context com l'actual, molt condicionat pels efectes socials de la crisi econòmica i pel qüestionament, gens innocent, del sentit del compromís polític ciutadà. I, amb tot, l'independentisme democràtic d'esquerres continua sent, en nombre de candidatures, la tercera opció municipalista del Principat.

Tot plegat no és fruit de la improvisació. La complexitat política i organitzativa dels comicis locals és una prova de foc per a qualsevol organització. I no és pas fàcil superar l'assignatura. No és casualitat que projectes amb menys maduresa topin amb serioses dificultats per esdevenir una alternativa creïble en aquest àmbit. Esquerra, des d'aquest punt de vista, ha iniciat la cursa electoral amb bon peu.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1427
1
Comentaris afegits 
manel (Molins de Rei) 04-05-2011 - 23:49
jua, jua, jua Esquerra opció municipaliste ? Amb Reagrupament en alguns llocs, Solidaritat en altres i per arrodonir la CUP en uns altres. Eduard ja podeu presentar un altre ERE, que s'ha acabat el "xollo"
TORNAR