e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Desembre de 2010

Els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya aboquen Esquerra a una reflexió molt seriosa. És evident, per una banda, que ha patit fuites cap a les agrupacions independentistes de nova fornada. I, per l'altra, cosa encara més preocupant, que sectors socials que a priori haurien d'haver estat interessats en la seva proposta, li han girat ostensiblement l'esquena, fent el salt fins i tot en el cas d'antics votants del PSC cap a la còmoda seguretat dels plantejaments de CiU. Sigui com sigui, sóc dels que penso que una força d'ampli espectre com Esquerra, independentista, republicana i amb voluntat transformadora, té tot el sentit del món en el mapa polític sorgit del 28N. Caldrà, això sí, amb vista als propers anys, que sigui capaç de pouar en el millor de la seva tradició i de reformular-se convenientment sense cap mena de por als canvis que li pugui deparar el futur.

Toca, doncs, treballar amb humilitat i sense esperit caïnita per rearmar el projecte històric de l'independentisme democràtic d'esquerres. I per a fer-ho, res millor que combinar el tremp que li dóna el seu múscul organitzatiu i la seva extensió territorial i institucional amb la nova intel·ligència política que ha de saber congriar al seu entorn. Força Esquerra!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1367
2
Comentaris afegits 
Albert (Castellbell) 15-12-2010 - 23:59
Múscul organitzatiu? ... Molts i variats han estat els errors que hem comés, com la manca de sensibilitat envers la ciutadania què, més o menys organitzada, demanava un gest d'ERC. Per poder fer tot el que dius, el primer que cal és renovar la direcció.
Daniel (Barcelona) 15-12-2010 - 08:57
I toca anar dimitint. No pot ser que després de la hòstia els responsables continueu fent via com si no hagués passat res. Putxi, Ridao, Vendrell, Vall i Voltas, aneu fent cap cap a la les portes!
TORNAR