e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 d'Abril de 2009

La decisió de Josep-Lluís Carod-Rovira, anunciada públicament ahir al vespre, de donar suport a Joan Puigcercós com a candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat és una notícia amb una transcendència notable.

Primerament, perquè posa punt i final a una situació de certa indefinició que s’arrossegava des del darrer Congrés Nacional del partit que, tot i que gestionada amb prou responsabilitat fins ara per part de tothom, dificultava la consolidació del lideratge de Puigcercós, Ridao i de la jove direcció d’Esquerra. Una indefinició que, no siguem ingenus, era aprofitada interessadament des de fora del partit per mirar d’erosionar amb tota la mala bava del món el paper d’Esquerra en la política catalana i la seva credibilitat i marge de maniobra com a força de govern.

En segon lloc, perquè, en definitiva, el gest de Carod contribueix a reforçar els signes d’identitat del que ha estat Esquerra en els darrers anys. Uns signes d’identitat fonamentats en un independentisme integrador i gradualista, en la voluntat d’articular democràticament una majoria social per a la sobirania i en una vocació irrenunciable d’esdevenir una opció moderna, creïble i autocentrada. Tot plegat a més, amb l'ambició d'impulsar polítiques públiques per a la transformació del país -des dels ajuntaments al Govern de Catalunya- i de conrear, al mateix temps, espais de complicitat i mobilització amb sectors ben diversos de la societat civil. És en aquest sentit, doncs, que l’anunci de Carod té un efecte que va molt més enllà de l’alegria que de ben segur sent avui la immensa majoria de la militància del partit. I és que la notícia que Esquerra ja no serà notícia per reals o suposades pugnes de lideratge fa més sòlid, nítid i estable el paper de l’esquerra nacional en el panorama polític català i contribueix a que es pugui centrar en exclusiva al que exigeix el moment històric: a treballar pel país. I això, que ningú no en dubti, en uns moments de crisi econòmica com els actuals i amb les amenaces que pesen sobre el finançament i l’autogovern de Catalunya, ho agrairà el conjunt de la ciutadania.

No tinc cap dubte que les ànimes caritatives de sempre, els opinaires al servei del catalanisme conservador i fins i tot algun simpàtic querubí miraran d’aigualir com puguin l’abast real de tot plegat. És una llàstima però cal assumir que mai no plou a gust de tothom. Els esgarips d’aquesta genteta seran en va. Esquerra continua sent Esquerra. I ara més que mai.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1471
5
Comentaris afegits 
Jep (Catalunya) 19-04-2009 - 10:43
I així sembla que ho entén una bona part dels votants d'ERC i també un bon grapat de militants. Han perdut el 60% (!) a les últimes generals i tenen un 25% de la militància a un pas d'escindir-se. Però el pacte amb el psc-PSOE és sagrat.
Jep (Catalunya) 19-04-2009 - 10:37
Cada dia sembla més que això de la pluja fina, de l'esquerra nacional, de l'incondicional suport al psc-PSOE...sigui una excusa per mantenir-se en el govern i seguir en la menjadora, no pas una estratègia que doni fruïts per avançar nacionalment.
Jep (Catalunya) 19-04-2009 - 10:32
ERC ha perdut tota credibilitat mostrant aquest incondicional suport a un partit, el psc-PSOE, que incompleix i es passa pel folre les justes reivindicacions catalanes. De fet, son corresponsables del manteniment d'aquesta injustícia.
Miquel (Vilafranca) 17-04-2009 - 16:43
Eduard: t'has llegit l'article "Sobirania i esquerra nacional", d'en Francesc Mortés? Has après res arran de les eleccions espanyoles, on vau perdre el 60% dels vots? Doncs seguiu donant suport al PSOE a tot arreu, que la patacada al 2010 serà descomunal
EL PILOS (GIRONA) 17-04-2009 - 15:15
ERC es la sucursal del psoe ,heu enrredat da tothom de bona fe ,sou 4 vividors venuts per un sou que us paga espanya per colaborar ,aprofiteu perque per sort ,s' acaba ,jo us vaig votar i no ho fare MAI MES
TORNAR