e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juliol de 2009

Esquerra arrisca, guanya Catalunya

El final de la negociació del sistema de finançament ha estat sorprenent en molts sentits. Érem molts els que, en les darreres setmanes, començàvem a sospitar, i no sense fonament, que el Govern espanyol no tenia cap mena de voluntat d’oferir res de mínimament satisfactori. I, tal com pintava el panorama, pensàvem que el Govern de Catalunya no tindria altre remei que plantar-se davant de Madrid i quedar al marge del sistema que s’acordés amb la resta de comunitats autònomes.

Els esdeveniments, però, han seguit un rumb ben diferent. La bona feina protagonitzada pels negociadors del Govern de Catalunya i, molt particularment, l’esforç final protagonitzat per Esquerra durant el darrer cap de setmana, han aconseguit situar definitivament l’acord en la franja alta del que permetia l’escarransit Estatut pactat per Mas i Zapetero. No és, evidentment, el finançament que ens mereixem com a nació. Constitueix, però, una fotografia bastant aproximada de tot el que pot donar de si el model de dependència de l’Estat Espanyol que encara patim. Si hi ha algú que, en les condicions descrites, ho pugui millorar, que baixi d’allà on sigui i ens ho expliqui.

Tothom sap que, sense Esquerra, el Govern de Catalunya difícilment hauria pogut aguantar durant tants mesos les pressions i les amenaces de Zapatero, Solbes, Salgado i companyia. I tothom s’imagina el que hauria passat si, amb l’independentisme fora de govern, una situació tan complicada hagués estat pilotada per la pusil·lanimitat històrica del catalanisme conservador.

Esquerra ha demostrat aquests dies la seva eficàcia com a força política als servei dels interessos dels catalans i les catalanes. I, tot de passada, ha deixat ben clar que compta amb un candidat a la presidència de la Generalitat capaç de posar les necessitats del país per damunt de qualsevol altra consideració. Puigcercós ha arriscat i ha guanyat. I d’això tothom se n’hauria de felicitar.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1450
11
Comentaris afegits 
Arnau Estanyol (Sant Boi de Lluçanes o de Llobregat?) 24-07-2009 - 11:56
Hilari es demostra que ets un ruc i no tens altre argument que la mentida: No em coneixes, ni el meu nom es Arnau Estanyol (personatge de novela), ni soc de Sant Boi.
Anna Alonso (Tortosa) 23-07-2009 - 10:41
CiU continua preferint tornar a govern a qualsevol preu enlloc d'aconseguir coses positives per a Catalunya. A Tortosa els voto perquè tenen un bon alcalde però a les autonòmiques amb mi que no hi comptin. És trist però és així.
Hilari Salgado (Sant Boi de Llobregat) 22-07-2009 - 13:54
Arnau, fill, no facis més el ridícul. A Sant Boi tothom fugi de tu de pallissa que ets i no et suporten ni els de les JNC.Escrius a E-notícies de sol i penjat que estàs. Has d'estudiar més, si. Em consta.
Arnau Estanyol (Sant Boi) 22-07-2009 - 08:03
Saps fer números? aquest any 5 mil milions de endeutament de la Generalitat 21 m.milions de dèficit fiscal. Quant suma? 26 mil milions. Quant ens dona aquest any el tan meravellós finançament? 2 mil milions. Tu si que has d'anar a l'escola, ruc.
lo borinot (cadaqués) 21-07-2009 - 19:42
Qui t'ha vist i qui et veu Eduard! que la prudència no ens faci traidors!
TORNAR