e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Setembre de 2009

Espanya, un 'tigre de paper'?

L'Ajuntament i els promotors de la consulta popular per la independència d'Arenys de Munt han aconseguit, abans i tot del dia de la votació, una primera victòria: demostrar a ulls de tothom les limitacions de la democràcia espanyola. Que el govern de l'Estat i l'aparell de justícia al seu servei hagin perdut els nervis d'una manera tan flagrant davant una iniciativa ciutadana de caràcter merament simbòlic és una mostra ben reveladora del que dóna de si la seva cultura democràtica.

A partir d'aquí, la incontinència verbal del delegat del govern espanyol a Catalunya, l'aparició esperpèntica d'un advocat de l'Estat amb una doble vida com a activista de l'ultradreta més carca, la resolució surrealista d'una jutgessa del TSJC i els esgarips de rigor de PP i Ciutadans són gairebé una anècdota. El cas és que diumenge, tot i l'amenaça que representa la marxa sobre Arenys de Munt convocada per quatre perdonavides d'un grupuscle feixista, la ciutadania d'aquest municipi està cridada a participar en una consulta que constitueix, agradi o no agradi, un exercici molt saludable de "gimnàstica democràtica".

La gent d'Arenys de Munt no es deixarà acoquinar per les pressions oficials i les coaccions dels de sempre. És ben revelador que, a proposta d'ERC, el seu Ajuntament s'adherís per unanimitat, el desembre de l'any passat, a Decidim.Cat, el moviment d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores pel dret a decidir. Un moviment, per cert, que ja ha anunciat la seva voluntat d'aprofitar l'experiència d'Arenys de Munt per col·laborar en l'organització de consultes similars a altres punts dels Països Catalans.

La reacció furibunda de l'Estat espanyol a la consulta per la independència deixa una pregunta a l'aire: és una mostra de fortalesa o més aviat de feblesa per part seva? Fa de mal dir però, així d'entrada, no sembla pas que els qui fan mans i mànigues per posar pals a les rodes a l'avenç de la nació catalana se sentin gaire segurs de si mateixos. Si fos així, haurien mirat cap a una altra banda i no haurien caigut de quatre grapes en el parany que els han parat a Arenys de Munt. No serà que, a l'hora de la veritat, Espanya és una mica el que fa anys es deia un "tigre de paper"?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1465
6
Comentaris afegits 
Júlia Llorente (Artesa de Segre) 17-09-2009 - 16:07
Els espanyols estan rabiosos pel referèndum d'Arenys de Munt. Vinga, endavant i a no defallir!
Joan Sallent (Vic) 17-09-2009 - 14:25
El futur és en Laporta. I la resta m'és ben igual. Tant si són de la CuP, com d'ERC com el que sigtui. Visca Laporta
Cansat de polítics del "Sempre guanyo, eh??????" (Barcelona) 17-09-2009 - 13:22
Si els espanyols en parlen es perque estan acollonats. Si no en parlen, es perque ens volen silenciar i també estan acollonat. Mira, Catalunya serà independent o no, però està clar que amb arguments tant pobrissims com els teus no canviaràs res.
Maria Sala (Arenys de Munt) 16-09-2009 - 16:14
Arenys de Munt és la mostra més clara de que si anem tot junts Catalunya se'n sortirà. Unitat, unitat i unitat, si us plau. No caiguem en sectarismes. Visca Catalunya!
Eladi (Arenys de Munt) 16-09-2009 - 14:22
Arenys de Munt és una referència als Països Catalans gràcies a la feina de tothom. Jo personalment agraeixo la feina de totes les forces polítiques que ens han volgut donar el seu suport. Gràcies i fins sempre!
TORNAR