e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Febrer de 2010

Espanya fa plorar, CiU fa riure

El debat monogràfic sobre la crisi econòmica que hem presenciat al Congrés dels Diputats ha posat en evidència una realitat indiscutible: Espanya fa plorar. Els dos grans partits estatals continuen sent incapaços de posar-se d’acord en res de fonamental. Més enllà, és clar, de la defensa d’unes essències pàtries arnades, casposes i que, més de trenta anys després de la mort del dictador, no s’han pogut treure de sobre l’olor de resclosit.

Zapatero, està vist, continua sense trobar el rumb per superar una situació que ha deixat al descobert les mancances estructurals del seu projecte. I Rajoy, en lloc de mantenir una actitud responsable i aportar ni que sigui una sola idea útil, només aspira a desgastar electoralment el PSOE.

Des del punt de vista del catalanisme polític seria el moment d'aprofitar l’ocasió per exigir unitàriament l’aprimament de l’Estat, amb unes estructures inflades i mastodòntiques que agreugen el dèficit públic i que, en el cas de Catalunya, sovint serveixen solament per envair competències transferides. CiU, però, no està per la labor: Duran i Lleida s’estima més fer la gara-gara a Zapatero, tot esperant una recompensa futura després de les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

I mentre es fa estimar a Madrid amb l’aposta de pactes d’Estat solemnes, CiU nega el pa i la sal al Govern de Catalunya. I tot plegat quan, després de l’aprovació de la Llei de creació de les vegueries i la reforma de l’Impost de Successions per part seva, encara s’estan discutint al Parlament importants iniciatives amb l’empremta d’Esquerra com la Llei de consultes populars o la del Cinema. En altres verals una actitud com aquesta seria titllada d’antipatriòtica i tractada com a tal. Aquí, però, n’hi ha que encara els riuen les gràcies i llencen floretes a Mas, Duran, Felip Puig i companyia; uns personatges amb ínfules d'estadista que, a l’hora de la veritat, des del punt de vista nacional, fan riure.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1313
4
Comentaris afegits 
LLUC (RIDAO EL SETCIÈNCIES CON SU ÚNICO DIPUTADO) 25-02-2010 - 13:43
Eduardito (així es com et diuen a Madriz quan aneu de despatx en despatx per aprovar-li els pressupostos a ZP) , perquè preciseu els vots de CiU a Catalunya si el Tristpartit té majoria absoluta ? A Madrid si que els necessiten, l´únic d´ER no val.
Fotem-los al carrer (Barcelona) 22-02-2010 - 08:32
Com molt bé va dir en Roca Junyent fa uns anys: "el nostre rival és el PSOE, nosaltres no tractem amb intermediaris" Capito?
Merce Vila (La Garriga) 20-02-2010 - 00:41
I tu i la teva banda feu les dues coses alhora: riure i plorar: Si tinguesis capacitat per fer autocritica, si puguessis veure la biga el teu ull, te n'adonaries de la pròpia indigència, de l'engany i l'estafa que heu fet ja no als votants, al pais,.
joan pere (Molins de Rei) 19-02-2010 - 21:41
Un altre "setciencies" ? O un altre Ferran ? Ara sembla que el gran problema de la crisis es Convergència. . No parlis de col.laboració amb el PSOE, ja la teniu aqui ( perquè el PSC on es?) i l'hora de la veritat esteu al costat del ZP, no donis lliçons
TORNAR